Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-05-2012

Izstāde “Mana Daugavpils” skatāma Daugavpils Domes foajē


Daugavpils izsenis bijusi pilsēta, kurā līdzās sadzīvojušas daudzas tautas un kultūras. Šo kultūru mijiedarbības rezultātā pilsētā izveidojusies savdabīga vide un ainava, kura visiem pilsētas iedzīvotājiem nozīmē mājas, bet, atkarībā no individuālā skatījuma katrs ievēro un izceļ sev būtisko, svarīgāko, tuvāko.

 

Daugavpils Domē atklāta bērnu zīmējumu izstāde „Mana Daugavpils” . Izstādi atklāja Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Viņa pateicās izstādes organizatoriem par to, ka neaizmirst par patriotismu un audzina  bērnos savas pilsētas mīlestību. Domes priekšsēdētāja izteica lielu prieku, ka bērni savu pilsētu redz tik krāsainu.

“ Mēs Daugavpili uzskatam par iespēju pilsētu. Pilsētas nākotne ir jaunajā paaudzē. Lūk, šādos patriotiskos, radošos un talantīgos bērnos arī slēpjas Daugavpils iespējas”, uzsvēra Žanna Kulakova.

 

Zīmīgi, ka izstāde atklāta 15. maijā- Starptautiskajā ģimenes dienā. Tieši ģimene ir sabiedrības galvenā vērtība.

Izstādē vērojami dažādu tautību Daugavpils skolēnu vizuālie vēstījumi, kuros attēlota dzimtā pilsēta. Tā palīdzēs izprast, ko un kā pilsētā „redz” tās bērni – kādas ir zīmes, kurās viņi izvēlas iekodēt savu vēstījumu par pilsētu.

Izstāde ir tapusi zinātniska pētījuma „Zīmes un nozīmes Daugavpils bērnu dzimtās pilsētas attēlojumos” ietvaros, kuru veic Rīgas Stradiņa universitātes asoc. profesore Ilva Skulte un Daugavpils Universitātes docente Mairita Folkmane sadarbībā ar Daugavpils pilsētas talantīgajām un atsaucīgajām skolotājām Innu Bicāni, Eleonoru Smirnovu, Līgu Mideri (Daugavpils Vienības pamatskola), Ingu Vasiļjevu (Daugavpils Krievu licejs), Jadvigu Osipovu( Daugavpils Valsts poļu ģimnāzija un Daugavpils 16. vidusskola), Unu Guru (Daugavpils Saskaņas pamatskola).

 

Visi pētījumam iesniegtie zīmējumi ir oriģināli un tiem piemīt radoša enerģija, kas ir arī tik svarīga mūsu pilsētas attīstībā.

 

Pateicos visiem idejas atbalstītājiem, dalībniekiem, skolotājiem un bērnu vecākiem, Daugavpils pilsētas kultūras pārvaldei.

 

Izstādes organizatore Mairita Folkmane,

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja.

 




Atpakaļ