Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-05-2012

MUZEJU NAKTS 2012


Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā 19. maijā no plkst. 19.00 līdz 00.00 norisināsies Starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” pasākums „Tikai kaija no jūras sveicienu nes”.

Pēdējos gados Muzeju nakts kļuvusi par vērienīgāko muzeju nozares pasākumu Latvijā, un  Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs tajā aktīvi iesaistās jau kopš 2006. gada. Šogad akcijas devīze ir zilā krāsa – jūra. Zilā krāsa dabā manāma bieži: piesātināti zilas ir debesis saulainā ziemas dienā,  lielāko daļu zemeslodes veido ūdeņi, kas mēdz būt tik atšķirīgi – zili, negaisa sabangoti jūras vai pelēki zili, mierīgi Daugavas ūdeņi. 

Jūra, kā šī gada muzeju nakts tēma, piedāvā plašas interpretācijas iespējas, jo tā pati nemēdz būt vienveidīga. Ikviens tiek aicināts piedalīties ceļojumā pa muzeju, aplūkojot vēstures, dabas un mākslas ekspozīcijas, kā arī aktīvi darbojoties piedāvātajās aktivitātēs:

-                   Radošās darbnīcas (draudzības saišu mezglošana, mandalu veidošana no krāsainajām smiltīm u.c.);

-                   Tematiskā prezentācija par ūdens pasauli (sadarbībā ar Latgales Zoodārzu);

-                   Tautas teātra „Iskateļ” izrādes „Pilsētas En tikumi” prezentācija;

-                   Daugavpils pilsētas Glābšanas dienesta glābēju ūdenslīdēju aprīkojuma demonstrēšana utt.

Laikā no plkst. 19.00 muzeja pagalmā uz skatuves darbosies gan J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas, gan BJC „Jaunība”  pārstāvji, savukārt svētku koncertu sniegs bērnu popgrupa „Pērlītes”, 2012. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfināla dalībniece Alisa May, Airinee, grupa „Xender” u.c. viesi.

Daugavpils Māla mākslas centrā no 18. maija līdz 20. maijam norisināsies 1. Starptautiskais Māla mākslas festivāls „Latgales Māla Trauks”.

Daugavpils Teātrī 19. maijā no plkst. 17.00 līdz 22.00 Muzeju nakts 2012 ietvaros tiek piedāvāts aplūkot izstādi „Tērpi”, turpretī muzeja „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” (sinagogā) durvis tiks vērtas vaļā no plkst. 20.30 līdz 22.00.

 PROGRAMMA

Esiet laipni gaidīti!

 




Atpakaļ