Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-04-2012

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2012. gada 25. aprīlī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā izstāde Pēc zemes, taisnības un gaismas” no cikla „Latvieši pasaulē”. Izstādē skatāmi materiāli par latviešu emigrēšanu uz Krieviju, ASV un Brazīliju 19. gs. – 20. gs. sākumā. Apkopotā informācija uz 23 hometeksa planšetēm liecina par emigrēšanas cēloņiem, par nacionālās identitātes saglabāšanas iespējām, par izceļotāju rīcības vērtējumiem.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Lilija Limane no LNB Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas, Velta Knikste no LNB Izstāžu nodaļas un Brigita Tamuža no Brazīlijas latviešu draugu biedrības.

LNB ceļojošā izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Vēstures muzeju, vēsturnieku Tomu Ķikutu, Latvijas Valsts vēstures arhīvu, Brazīlijas latviešu draugu biedrību, muzeju un pētniecības centru "Latvieši pasaulē".

Ceļojošā izstāde Pēc zemes, taisnības un gaismas” no cikla „Latvieši pasaulē” Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 21. maijam.

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv 




Atpakaļ