Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-04-2012

Daugavpils teātra izrādes nedēļas nogalē


Trešdien, 18.aprīlī plkst. 18.30 mūsdienu franču rakstnieka un dramaturga Ērika Emanuēla Šmita kamerizrāde krievu valodā „Oskars un Rozā dāma” (rež.H.Petrockis).  

Stāsts par Oskaru, Dievu un Rozā dāmu, kas iesaista zēnu aizraujošā spēlē un, spītējot slimībai, ļauj piedzīvot īstu mīlestību, šaubas, patiesas skumjas un piedošanu. Izrāde, kas ļauj ar apdāvināta bērna acīm paskatīties uz pieaugušo problēmām.

Galvenajā lomā viens no spožākajiem Daugavpils teātra aktieriem, A.Kaļagina Maskavā vadītās Starptautiskās Vasaras Teātra Skolas absolvents, Egils Viļumovs.

Piektdien, 20.aprīlī plkst. 18.30 Raimonda Paula mūzikls “Dāmu paradīze”. Mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi, režisors O.Šapošņikovs.

Mūzikla sižeta pamatā – Emīla Zolā romāns par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā – Parīzē. Tomēr aiz ārējās pilsētas romantikas un krāšņām vitrīnām slēpjas bargā konkurences, melu un liekulības pasaule.  

Svētdien, 22.aprīlī plkst. 12.00 Mihaila Mokienko pasaka bērniem un vecākiem krievu valodā „Raganu piedzīvojumi”(režisors V.Dupaks). Stāsts par trim raganām, kuras sasaucot sapulci lemj, ko lai dara ar pasakas dzīvi, kura jūk un brūk. Ne  pasakas kāds vairs  lasa, ne  jaunas raksta. Večiņas ilgi  skumtu un  bēdātos, ja  vien pasaku mežā neiemaldītos   jauns un drosmīgs  kareivis. Turklāt,  vēl arī viņa līgava nolemj puisi apciemot, bet apmaldās un tiek Nemirstīgā Kaščeja lamatās.

22.aprīlī plkst. 17.00 Maijas Korklišas monoizrāde latgaliski „Rūžys byudu golūs” (režsori P.Krilovs un A.Sporģe). Populārās rakstnieces un dramaturģes Monikas Zīles speciāli Daugavpils teātra aktrisei M.Korklišai sarakstīta luga par latgaliešu darbu, tikumu un dzīvesziņu. Izrādes varone ir piemīlīga latgaliešu kundze labākajos gados, kura, piekopdama māju un gatavodama pusdienas, izstāsta visu savu dzīvi, savijot to ar savas tautas likteni, kultūru, valodu un tradīcijām.

Biļešu iepriekšpārdošana Daugavpils teātra kasē (tālrunis 654 26520), „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv, papildinformācija pa tālr.: 654 26720. 

Teātra kases darba laiks:

Darba dienās no 12.00 līdz 19.00
Pārtraukums no 15.00 līdz 16.00
Sestdienās, svētdienās no 11.00 - 17.00,
un 1st.pirms izrādes 

Biļešu iepriekšpārdošana arī T/C ”Ditton nams – brīvdienās no 10.00 līdz 15.00.

Atlaides:
•  20% atlaide uz Daugavpils teātra izrādēm ISIC  kartes īpašniekiem (piedāvājums neattiecas uz bērnu izrādēm, viesizrādēm, pirmizrādēm un izrādēm ar īpašajām cenām);
• Kolektīviem, sākot no 20 skatītājiem, izrāžu biļetēm atlaide 10%;
• Skolēnu kolektīviem atlaide sākot no 15 skatītājiem – 10%;
• Bērniem ar īpašām vajadzībām uz bērnu izrādēm biļete bez maksas, pavadonim




Atpakaļ