Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-04-2012

Daugavpils Universitātes VIZUĀLĀ VIRTUALITĀTE – studentu un pedagogu darbu izstāde


„Mākslas dienu” tradīcija Latvijā pastāv kopš 1959. gada. „Mākslas dienas” ir nozīmīgs notikums Latvijas mākslas un kultūras dzīves kontekstā, kas atklāj plašākai Latvijas sabiedrībai aktuālās Latvijas mākslas ievirzes. „Mākslas dienas” ir iespēja arī jauniem, talantīgiem māksliniekiem reprezentēt darbus plašākai sabiedrībai.

Ieļaujoties Daugavpils un Latvijas kopumā mākslas dienu programmā, veidojot ekspozīciju eksterjera vidē, ņemta par pamatu Latvijas Mākslinieku savienības izsludinātā tēma – Vizuālā virtualitāte, to konceptuāli parādot studentu un pedagogu laikmetīgās un uz vizuālās virtualitātes izpratni balstītās kompozīcijās.

Mākslas dienu mērķis ir saglabāt tradīcijas ilgtspēju reģionos, - Universitāte, kurā tiek realizētas mākslas studiju programmas ir mākslas vides garants pilsētā un reģionā kopumā. Rīkojot dažādus mākslas dienu pasākumus, svarīgi tos veidot pieejamus un saistošus plašai sabiedrībai, veidojot jaunas mākslinieka un skatītāja saskares formas, kā arī atgūt mākslas novatorisko un virzošo lomu sociālās dzīves telpā.

Izstādes un Mākslas dienu Daugavpilī atklāšana – 17.aprīlī plkst.14.00, Saules 1/3 iekšpagalmā

 

Papildus info: DU Mākslas un dizaina katedra

maksla@du.lv




Atpakaļ