Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-04-2012

Vācu valodas diena Daugavpilī 17.04.2012


Šī gada 17. aprīlī Daugavpilī norisināsies Vācu valodas diena.Tajā paredzēta daudzveidīga programma, kuru ar Daugavpils Universitāti, Vācu valodas un Vācijas novadmācības reģionālo tālākizglītības centru, Daugavpils valsts ģimnāziju kopīgi organizē Austrijas un Vācijas vēstniecības Rīgā sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā, Vācijas skolu sistēmas ārvalstīs centru, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienestu DAAD un citiem partneriem.

 

Daugavpils valsts ģimnāzijā visas dienas gaitā norisināsies projektu diena skolēniem „Vācu valoda“, kuras atklāšanā piedalīsies Austrijas Republikas vēstnieks dr. Štefans Pēringers. Skolēni piedalīsies dažādās spēlēs un viktorīnās, savukārt  bērnu vecāki varēs piedalīties diskusijā „Vai vācu valoda var noderēt arī manam bērnam?“. Daugavpils Universitātē Austrijas Republikas vēstnieks dr. Štefans Pēringers tiksies ar Daugavpils Universitātes vadību un pedagoģijas studentiem. Vācu valodas dienas noslēgumā notiks aktīvāko skolēnu un skolotāju apbalvošana, kuru bagātinās Lauras Bicānes muzikālais pavadījums.

 

Kinoteātra „Renesanse” telpās no plkst. 12.00 tikai vienu dienu būs apskatāma vācu mākslinieka Norberta Folbergera gleznu un skulptūru izstāde.

Vācu valodas dienas izskaņā visiem interesentiem kinoteātrī „Renesanse” būs iespēja noskatīties vairākos kinofestivālos atzinību guvušo filmu  „PIANOMANIA“. Tā ir filma par klavieru skaņotāju, kurš strādā ar pasauleslaveniem pianistiem.




Atpakaļ