Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-04-2012

Visi tiek laipni aicināti uz Tautas teātra „Iskateļ” pirmzirādi, kura notiks 4.aprīlī Kultūras pilī plkst.18:30


Viens no senākajiem Daugavpils amatierteātriem, Tautas teātris „Iskateļ”, ar nelielu nokavēšanos atzīmē Starptautisko teātra dienu ar kārtējo pirmizrādi. Šoreiz teātris pievērsies sava novadnieka rakstnieka Leonīda Dobičina daiļradei. Kaut gan rakstnieks dzima Lucinā (tagad Ludza), bērnību un mācību gadus aizvadīja Dvinskā.Vispazīstamākais literatūras darbsi – romāns „Pilsēta En”.

Šim smagajam materiālam uz skatuves, „Iskateļ” iekļāvis klāt arī Dobičina stāstus, kuros šī pilsēta En periodiski parādās. Tādēļ izrādes nosaukums ir „Pilsētas En tikumi”.

Šis darbs lielākoties teātrim ir neparasts, arī tādēļ ka izrādē ir daudz deju un 20.gadsimta sākuma pilsētas romaču. Bet teātra izrādes galvenais mērķis – atgriezt pilsētai sava slavenā novadnieka vārdu.

Pirmizrādes dienā, 4.aprīlī , Tautas teātris „Iskateļ” svin savdabīgu jubileju „75 gadi uz trim”: 25 gadus teātrī ir aizvadījušas divas jaukas aktrises Alla Terehova un Sofija Lasovskaja, kas deva teātrim savu sirds siltumu un aktiermeistarību. Kopā ar viņām tik pat ilgu ceļu ir veicis teātra režisors Jurijs Losevs.




Atpakaļ