Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-03-2012

Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atvērta Daces Abrickas personālizstāde


2012. gada 4. aprīlī plkst. 12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atvērta mākslinieces Daces Abrickas personālizstādeManas krāsas.
Māksliniece dzimusi 1978. gada 22. aprīlī Preiļos. Kopš bērnības māksla bija neatņemama autores dzīves sastāvdaļa. Viņas vecāki – radošas personības, mamma gleznoja, savukārt tētis bija keramiķis. Mākslas pamatus D.Abricka apguvusi Rēzeknes mākslas koledžā, bet pēc koledžas absolvēšanas mācības turpināja Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē Rēzeknē. Pašlaik D.Abricka ir pedagoģe Daugavpils mākslas vidusskolā “Saules skola”, kā arī daudzu audzēkņu radošo glezniecības darbu izstāžu kuratore.

 

„Man apkārt ir daudz radošu personību, skolotāju un audzēkņu. Šī pozitīvā enerģija, kas ir ap mani neļauj mierīgi sēdēt un neko nedarīt... ir jāglezno. Kā rezultāts ir tapuši šie darbi! Mana tēma ir ziedi! To krāsas, smaržas un formas apbur, iedvesmo un pats galvenais – nekad neapnīk. Es ceru, ka katrs izstādes apmeklētājs atradīs kaut ko sev tuvu un tīkamu”, saka māksliniece.

 

Gleznu izstādi Manas krāsas Latgales Centrālajā bibliotēkā varēs apskatīt no 4. līdz 25. aprīlim.

 

Būsiet laipni gaidīti!


Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inese Vaivare
 tālr.: 65476344
 e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv     




Atpakaļ