Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-03-2012

Špoģu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde „Skats pa logu”


Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā līdz 30. martam ir apskatāma Špoģu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde „Skats pa logu”.

 

Marta sākumā Špoģu mūzikas un mākslas skolai aprit 22 gadi. Skola tika nodibināta 1990. gadā, kas līdz tam pastāvēja kā Ilūkstes Mūzikas skolas filiāle. Toreiz mācības uzsāka 96 bērni no vietējām un kaimiņu pašvaldībām, taču šobrīd skola ir paplašinājusies līdz 179 audzēkņiem un 18 pedagogiem, kas pēc lauku mūzikas un mākslas skolas kritērijiem ir viena no lielākajām skolām Latvijā. Pašlaik skolai ir trīs filiāles – Nīcgalē, Kalupē un Vabolē.

Jauns attīstības posms skolas vēsturē sākās 1993. gadā, kad par Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktoru kļuva tās pašreizējais direktors – Andrejs Repins. Pateicoties direktora iniciatīvai, tika izveidota mākslas nodaļa un teātra klase, kā arī skolā darbojas kora un mākslas klase. Pašlaik Špoģu mūzikas un mākslas skolas bērniem tiek piedāvāta iespēja apgūt akordeona, flautas, klavieru un kokles spēli. Vizuāli plastiskās mākslas nodaļā audzēkņi gūst zināšanas zīmēšanā, gleznošanā, kompozīcijā, vitrāžā, keramikā, sienu apgleznošanā, klūgu pīšanā, floristikā un tekstilā.

 

         

 

Informāciju sagatavoja:
LCB bibliotekāre
Inese Vaivare
tālr.: 65426422
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv




Atpakaļ