Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-03-2012

Fotoizstāde „Čuksti un kliedziens”


2012. gada 15.martā plkst. 17:00 Poļu kultūras centrā notiks Monikas Ekertes Jezusekas no Vengoževas ( Polija) fotoizstādes „Čuksti un kliedziens” atklāšana.

„Fotografēju jau kopš 16.gadu vecuma, taču tikai pirms pāris gadiem pārliecinājos par to, ka tieši šis izpausmes veids man ir vispiemērotākais. Masku noņemšana, pieskaršanās tam, kas ir visdziļākais un patiesākais, kā arī skaistuma standartu mērīšana, tas viss atrodas manā interešu lokā. Par neizsmeļamu avotu man kalpo cilvēks un viņa iekšējā pasaule - nemiers, šaubas, nemitīgie jautājumi, ka arī viss tas, kas rodas fantazējot un sapņojot. Stāstu vienkāršu cilvēku stāstus. Tāpēc par manu fotogrāfiju varoņiem bieži vien kļūst parasti ielās satiktie cilvēki.

Meklējot ikdienas gaitu dziļāko nozīmi. Iedvesmā smeļos arī no pašas iztēles muzeja, tajā atrodas tēli, kuri skar manu dziļāko būtību. Radošajā darbībā mani interesē balansa meklēšana starp patiesību un fikciju,  realitāti un  mītu, svarīgumu un komiskumu, labi paveiktu darbu  un paviršību. Tēla veidošanā, meklējot līdzsvaru starp formu un saturu. Klausos tajā ko saka priekšā mana intuīcija, paradoksāli taču viņa atbild ar loģisku pavēli.  Bieži vien izmantoju teatrālo formu, kura ļauj man radīt stāstu no sākuma līdz beigām, meklējot savu jaunu stāstījuma veidu.

Vērtēju savu patstāvību, kura dot man neatkarības sajūtu un pasargā no īslaicīgo, pārejošo tendenču ietekmes. Gan fotografēšana, gan gleznošana mani ir interesējušas katra atsevišķi kā veids, lai izteiktu savu iekšējo attieksmi pret pasauli un cilvēkiem. Mākslas studijas man ir palīdzējušas vēl jo apzinīgāk izmantot šo izpausmes formu. Izvēlējos fotogrāfiju kā vidusceļu, jo tā ir bagāta ar saviem izpausmes veidiem, kā arī tā dot iespēju radīt īpaši tuvu kontaktu ar cilvēku, parādot dzīvu subjektīvu raksturu.”

Monika Ekerte Jezuseka




Atpakaļ