Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-02-2012

Izsludināta pieteikšanās plenēram „Marks Rotko 2012”


Starptautiskais mākslas plenērs “Marks Rotko 2012” tiek organizēts pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko dzimtajā pilsētā – Daugavpilī.

            Marka Rotko plenēri Daugavpilī ir ikgadējs pasākums, kuru kopš 2005.gada rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde. Plenērs tradicionāli katru gadu notiek no 14. septembra līdz 25.septembrim. Plenērs ir kļuvis viens no pazīstamākamajiem notikumiem kultūras un mākslas dzīvē. Tas ir divu nedēļu intensīvs radošs darbs, pieredzes apmaiņa, diskusijas, kad mākslinieki, atrauti no ikdienas dzīves, var nodoties radošam procesam.
Ar katru gadu palielinās plenēra potenciāls, un līdz ar to paplašinās tā ģeogrāfiskās robežas, ļaujot pieaicināt un uzņemt māksliniekus ne tikai no Latvijas, bet arī no visas Eiropas. Tajos ir piedalījušies mākslinieki no Francijas, Vācijas, Itālijas, Polijas, Austrijas, Baltkrievijas, Krievijas Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Lielbritānijas  un arī no Japānas, Venecuēlas.  

Nākotnē labākie mākslas plenēru darbi veidos Daugavpils Rotko mākslas centra ekspozīcijas daļu. Šobrīd tie tiek izstādīti daudzās kultūras un izglītības iestādēs Daugavpilī un citās Latvijas vietās. Iepriekšējo gadu plenēru darbu kolekcija ir saņēmusi Djagiļeva fonda galveno balvu Sanktpēterburgā I Baltijas valstu biennālē, kā arī guvusi plašu atzinību Vitebskā festivāla „Slavjanskij bazar v Vitebske” laikā.

 

Pieteikšanās termiņš: no 2012. gada 1.marta līdz 2012. gada 20. Jūnijam. Plenēra rīkotāji izskatīs pieteikumus un izsūtīs atlases rezultātus līdz 2012.gada 20. Jūlijam.

 

Plenēra nolikumu, programmu, pieteikšanās kārtību skatīt  http://www.rothkoresidences.org
http://www.kultura.daugavpils.lv




Atpakaļ