Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-02-2012

Daugavpils teātris izsludina pirmizrādi „Rūžys byudu golūs”


Pagājušās nedēļas sākumā notikušajā preses konferencē Daugavpils teātris izsludināja Monikas Zīles lugas „Rūžys byudu golūs” pirmizrādi 29.februārī plkst. 18:30.

 

Preses konference notika uz Daugavpils teātra skatuves starp tapšanas procesā esošām dekorācijām, vien uz mirkli pārtraucot mēģinājumu. „Rūžys byudu golūs” jeb „Rozes vaigu galos” ir Monikas Zīles speciāli Maijai Korklišai latgaliski sarakstīta izrāde. Lugā ir iekļautas reālu dzīvesstāstu detaļas, tās galveno varoni sauc Monika, kā veltījumu autores dzimtai, kurā šis vārds bija populārs.

 

Šī luga ir režisora Pētera Krilova radošā atgriešanās Daugavpils teātrī pēc 17 gadu pārtraukuma. Lugas iestudēšanā, kā otrā režisore strādā Anita Sproģe. Pēteris Krilovs, norādīja, ka šis ir ļoti rets un īpašs gadījums, sevišķi Latvijā, kad autors saraksta darbu konkrētam aktierim, piebilstot, ka Monika Zīles sarakstītā luga ir ļoti kvalitatīva un darbam pateicīga, jo neskatoties uz individualitāti, lugas varonē gandrīz katra skatītāja varēs atpazīt sevi.

 

Maija Korkliša sanākušajiem preses pārstāvjiem norādīja, ka strādājot pie šī iestudējuma, viņa to velta savam aizsaulē aizgājušajam Papam, kurš būtu ļoti lepojies, ka meita no skatuves runā viņa dzimtajā valodā.

 

Daugavpils teātra mārketinga daļas vadītāja Ieva Anševica norādīja, ka „Rūžys byudu golūs” būs otrais iestudējums latgaliski Daugavpils teātrī, iezīmējot svarīgu repertuāra politikas virzienu – regulāri piedāvāt Latgales un visas Latvijas skatītājiem izrādes latgaliski. Pirmais Daugavpils teātra iestudējums latgaliski ir Kristīnes Jokstes komēdija „Klepernīku pogosta zvaigzne”, kas joprojām ir repertuārā.

 

„Rūžys byudu golūs” ir aktrises Maijas Korklišas monoizrāde latgaliski. Izrādes režisori - Pēteris Krilovs un Anita Sproģe. Scenogrāfs – Uģis Bērziņš. Kostīmu māksliniece - Kristīne Abika. Tautas dziesmu apdares veidojis Artūrs Uškāns.

 

Tuvākās izrādes „Rūžys byudu golūs” ir 1.martā plkst.18:30, 4.martā plkst.17:00, 24.martā plkst. 13:00, 7.un 22.aprīlī 17:00.

 

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (t.65426520), „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv .




Atpakaļ