Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-02-2012

Daugavpilī savu skanējumu uzsācis Kamermūzikas festivāls


2012. gada 20. - 21.februārī Daugavpilī notiek kamermūzikas festivāls.

 

Festivāla laikā notiks divi koncerti, kuros tika atskaņota 20. gadsimta otrās puses Latvijas un Lietuvas komponistu kamermūziku. Pirmais koncerts notiks 21. februārī plkst. 17:00 Latviešu kultūras centrā (Rīgas ielā 22a), otrais - 22. februārī plkst. 17:00 Daugavpils novada kultūras namā (Dobeles ielā 30). Koncertos piedalīsies jaunieši no Daugavpils Universitātes, Šauļu Universitātes (Lietuva) un Mažeiķu mūzikas skolas (Lietuva).

Festivāls tiek organizēts ar mērķi iepazīstināt jauniešus – topošos mūziķus ar kaimiņu valstu mūzikas kultūru, padziļināt zināšanas par Latvijas un Lietuvas komponistu radīto kamermūziku, pilnveidot jauniešu profesionālās muzicēšanas iemaņas, kā arī dot iespēju Daugavpils iedzīvotājiem dzirdēt kamermūzikas ansambļu skanējumu un novērtēt kamermūzikas unikalitāti.

Festivāla ietvaros tā dalībniekiem 22. februārī notiks arī lekcijas, kurās Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes docētāji stāstīs par kamermūziku Latvijā un Lietuvā. Kopumā festivāla aktivitātēs piedalīsies 60 jaunieši no Latvijas un Lietuvas.

 

Festivāls tiek organizēts Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.- 2013.gadam (Lat-Lit) 2. prioritātes "Pievilcīgas dzīves vide un  ilgtspējīgas kopienas attīstība" projekta (Nr. LLIII-158) „Latvijas – Lietuvas kamermūzikas kultūras popularizēšana, veicinot jauniešu aktivitātes pārrobežu teritorijā (PRELUDIA)” ietvaros. Projekta mērķis: attīstīt Mažeiķu mūzikas skolas, Šauļu un Daugavpils Universitāšu akadēmisko jauniešu kopienu pārrobežu sadarbību Latvijas un Lietuvas kamermūzikas kultūras izplatīšanā veicinot savstarpēju kultūras, akadēmisko un sociālo pasākumu norisi abās valstīs. Projekta vadītājs ir Šauļu Universitāte, partneri – Daugavpils Universitāte un Mažeiķu mūzikas skola.
Projekta īstenošanas laiks - 2010. gada oktobris - 2012. gada marts.

Projekta kopējā summa ir 188 967,00 EUR, no kā Lat-Lit programmas finansējums – 160 621,95 EUR (85 %).

 

Papildus informācija:
Ēvalds Daugulis
projekta koordinators DU
t.: +371 654 40819
e-pasts: evalds.daugulis@du.lv




Atpakaļ