Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-02-2012

Konkurss „Mans vasaras brīvdienu stāsts”


2012. gada 2. aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena ar vēstījuma tekstu „Stāsts, ko stāstīja visa pasaule” (Tas būs pieejams www.lnb.lv un www.biblioteka.lv).

Tuvojoties šim gadskārtējam notikumam, Latgales Centrālā bibliotēka un filiāles aicina 2. – 5. klašu skolēnus atcerēties savus piedzīvojumus vasarā un piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra organizētajā konkursā, mājās, skolā vai bibliotēkā sacerot domrakstu „Mans vasaras brīvdienu stāsts ”. Darba apjoms līdz 3 lapām.

 

Konkursa darbi jāsūta vai jāatnes uz Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru, adrese: Tērbatas iela 75, Rīga, LV 1001, tālrunis informācijai 67312792, berni@lnb.lv līdz 23.martam vai jāaiznes uz tuvāko Latgales Centrālās bibliotēkas filiāli (mēs nogādāsim!) līdz 17. martam.

 

Smelties interesantas idejas darbam var zviedru rakstnieka Ulfa Starka grāmatā bērniem „Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es”. Grāmata pieder pie Stūrebijas stāstu cikla – šiem stāstiem Ulfs Starks vielu smēlies savas bērnības notikumos. Šajā grāmatā par vasaras brīvdienām, kas pavadītas šērās, risinās jautri, smieklīgi notikumi, bet tā stāsta arī par ilgām pēc mīlestības un pārsteidzošo mīlestības spēku. Šis mīlestības spēks Starka darbā ir vienlaikus gan kosmisks, gan komisks, par dziļām jūtām rakstnieks vēsta aizkustinoša farsa valodā.

 

 

Labākie konkursa darbi tiks apbalvoti ar pārsteiguma balvām. Galvenās balvas laureāta darbs tiks tulkots zviedru valodā un saņems Ulfa Starka komentāru un speciālbalvu.

 

 

 

Konkursu atbalsta:

 




Atpakaļ