Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-02-2012

VI Starptautiskais poļu jauniešu reliģiskās dziesmas festivāls


No 2012.gada 17. līdz 19.februārim Daugavpilī notiks VI Starptautiskais poļu jauniešu reliģiskās dziesmas festivāls, par kura organizatoru, jau kopš 2004.gada, ir Poļu kultūras centrs. Šoreiz, festivāls pirmo notiks ārpus Daugavpils teritorijas, koncerti festivāla ietvaros noritēs arī kaimiņu Krāslavā.

Uz mūsu pilsētu atbrauks vokālie kolektīvi no Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas kā arī ansambļi un solisti no Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils poļu skolām. Festivāla ietvaros tiks celebrēti dievkalpojumi un notiks koncerti pilsētas dievnamos,  ka arī notiks liels gala koncerts Daugavpils rajona kultūras namā «Vārpa».

17.februārī  plkst.17:30  Daugavpils Vissvētākās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas

baznīcā /A.Pumpura iela 11a/, pēc Sv.Mises dzied festivāla dalībnieki.

18.februārī plkst.11:00  Daugavpils Jēzus sirds baznīcā /Baložu iela 3/ tiks celebrēta Sv.Mise, kurā piedalīsies kori no Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas. Pēc Sv.Mises notiks festivāla dalībnieku koncerts.

18.februārī plkst.16:00    Daugavpils rajona kultūras namā «Vārpa» /Dobeles iela 30/ notiks VI Starptautiskais poļu jauniešu reliģiskās dziesmas festivāls

19.februārī  plkst. 9:15 Krāslavas Sv. Ludvika baznīca. Rietumu Pomorskas Tehniskās  universitātes kora koncerts no Ščecinas /Polija/

Aicinām visus pilsētas iedzīvotājus, kā arī Daugavpils un Krāslavas ciemiņus uz koncertiem un dievkalpojumiem, lai vienotos ar talantīgiem jauniešiem kopīgā dziesmā, kura tiek sūtīta visuma radītājam, kā arī iegrimt ticības, cerības un mīlestības pasaulē, vēl jo vairāk tāpēc, ka festivāls tradicionāli tiek organizēts pirms Lielā Gavēņa sākuma. 




Atpakaļ