Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-02-2012

IX DAUGAVPILS STARPTAUTISKAIS MASKU TRADĪCIJU FESTIVĀLS 2012. gada 23. – 25. februārī


Jau pavisam drīz mūsu pilsētā ieradīsies maskotāji no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, lai izrādītu savu maskošanās māku IX Daugavpils Starptautiskajā masku tradīciju festivālā.

     Festivāls iesāksies 23. februārī plkst. 18.00 ar Daugavpils Māla mākslas centra izstādes „Maskas...” atklāšanu un mūsdienu netradicionālās modes, masku un frizūru parādi Latviešu kultūras centrā.

     24. februārī  plkst. 14.00 ikviens interesents aicināts piedalīties māla masku veidošanas un apgleznošanas meistarklasēs Māla mākslas centrā 18. novembra ielā 8 kopā ar tautas lietišķās mākslas studijas „Latgale” keramiķiem, bet plkst.18.00 – sadancī kopā ar pašmāju un viesu kolektīviem Latviešu kultūras centrā.

     25. februārī plkst. 11.00 būs skatāms festivāla kolektīvu maskošanās programmu un individuālo masku konkurss Latviešu kultūras centrā, bet plkst. 14.00 – Meteņa svētku svinības ar priekšnesumiem, tirgošanos, atraktīvām rotaļām, virves vilkšanu un koncertu Krievu kulktūras centra kolektīvu sniegumā Vienības laukumā.

     Festivāls noslēgsies plkst. 15.00 ar masku gājienu, festivāla noslēguma rituālu un  „Masļenicas dedzināšanu” turpat Vienības laukumā.

 

Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru, Daugavpils Mākslas vidusskolu „Saules skola”, Krievu kultūras centru un Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentu.

 PROGRAMMA

Informācija: t.+371 65423601 www.kultura.daugavpils.lv




Atpakaļ