Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-02-2012

Masku konkurss «KARNEVĀLS – piektais gadalaiks»


Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG“ šogad rīko bērnu karnevālu un masku konkursu. 18.02.2012.

Katru gadu 11. novembrī plkst. 11.11. Vācijā sākas piektais gadalaiks - KARNEVĀLS (vācu valodā - Karneval, Fastnacht, Fasching), kuršs turpinās līdz februāra beigām.

Jau pavisam drīz sākas pedēja karnevāla nedēļa, un trakulības Vācijā sasniedz kulmināciju! Parastā dzīve apstāsies un sāksies muļķošanās laiks. Ko nozīmē karnevāls? Kādas ir karnevāla tradīcijas? Kā vācieši svin karnevālu?

Lai gan festivāla un svinību laiks Vācijā sākas jau 11. novembrī plkst. 11:11, īstā karnevāla nedēļa sākas tikai ceturtdienā pirms Pelnu trešdienas. Vāciešu karnevāla parādes notiek nedēļas nogalē pirms un īpaši – Rožu pirmdienā. Katru gadu karnevāls risinās laikā, kas ir ap Rožu pirmdienu. Tas ilgst 40 dienas, un šo laiku sauc arī par „Piekto gadalaiku”. Tātad noskaņojums ir maksimāli sakāpināts tieši nedēļā pirms Pelnu trešdienas, kad notiek visādas trakulības un izpriecas.

Vai tas būtu pirāts vai princese – šajā laikā Vācijā nav gandrīz neviena, kas nebūtu pārģērbies par kādu interesantu personāžu vai radību. Tāpēc arī Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG” šogad rīko pasākumu-karnevālu bērniem, kura laikā tiks noskaidroti un apbalvoti labāko tērpu īpašnieki.

Konkursā var piedalīties visi bērni vecumā no 6 līdz 14 gadiem, kuriem patīk pārģērbties un gatavot maskas un kostīmus ar savām rokām. Savu radošumu Jūs varat paust jebkādā veidā, kādā vien vēlaties!

Pasākuma gaita:  Karnevāla svinības notiks karnevāla sestdienā, kas ir 18. februāris. Bērni nāks uzreiz jau savos tērpos un maskās, viņi varēs piedalīties dažādās rotaļās. Pasākuma beigās tiks pasludināti un apbalvoti vinnētāji-labāko tērpu īpašnieki.

Kad? Kur?

18. februārī plkst. 14:00 Cietokšņa ielā 44, 

Daugavpils vācu biedrībā „ ERFOLG“

Programmā:

Dažādas spēles un konkursi, kā arī loterija, mēs sagādāsim arī tēju un uzkodas.

Kritēriji tērpu vērtēšanai:

Vērtējumā tiks ņemta vērā oriģinalitāte, pieliktās pūles, kā arī, protams, tas, kā terps beigās izskatās.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 16.02.2012. (tajos jānorāda savs vārds, uzvārds, vecums, kontakttālrunis un e-pasts, jāpievieno arī fotogrāfija, kurā esat redzami Jūs savā karnevāla tērpā, kā arī Jūsu tērpa apraksts).

 

 

Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG“

Cietokšņaiela 44, Daugavpils

Zvaniet pa tālr.: 65420019 vai 20371892

vai rakstiet: erfolg@inbox.lv

www. erfolg.lv

 

 Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG“ priecāsies redzēt daudz dalībnieku un radošus tērpus!
Neaizmirstiet paņemt līdzi labu garasstāvokli, maskas un karnevāla kostīmus!




Atpakaļ