Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-03-2011

Daugavpils teātrim pasniegta latgaliešu kultūras Gada balva BOŅUKS 2010


Latgaliešu kultūras Gada balvas pasniegšanas ceremonijā "Boņuks" 2010 kategorijas "Sabiedrība un kultūra" nominācijā  „Labākais pasākums/projekts" galveno balvu ieguva  Valsts Daugavpils teātris ar izrādi latgaliešu valodā "Klepernīku pogosta zvaigzne", kas tika atzīta par labāko iepriekšējā gada projektu latgaliešu kultūrā.

Titulu gada cilvēks ieguva latgaliešu dramaturģe Anita Ločmele (Danskovīte). Par gada kultūras darbinieku kļuva deju kopas "Dziga" vadītājs Ilmārs Dreļs, par gada amatnieku - podnieks Pīters Gailums, bet par gada folkloras darbinieku - Rēzeknes novada folkloras kopu koordinatore Rasma Igaune.

Par labāko latgaliešu prozas darbu pērn atzīts Saprges "Kopu svātki. 1. daļa", par labāko grāmatu - Ontona Slišāna "Čipierksneits jeb apcirsto sakņu pieaudzēšana".

Pie divām balvām mūzikas nominācijās tika „Sovvaļnīks". „Vosoruošonai" tika atzīts par labāko mūzikas video, bet „Īt muna tauta" - par labāko dziesmu. Par spilgtāko debiju mūzikā tika atzīts Krampja sniegums, bet Daces Kašas „Sirsneņa" saņēma balvu kā labākā alternatīvā stila dziesma. Savukārt "Oranžais koris" un A. Auzāns izpelnījās balvu par dziesmu „Kur gaismeņa", kā labāko radio hītu.

Balva par Latgales popularizēšanu tika pasniegta Nacionālā teātra režisoram Valdim Lūriņam par lugu latgaliešu valodā "Latgola.lv" latgaliešu kultūrā.

Gada balva "Boņuks" 2010 ietver sevī Latgales kultūras spožākos notikumus - šogad 24 nominācijās, trijās kategorijās - "Sabiedrība un kultūra", "Mūzika" un "Literatūra".

Gada balvas „Boņuks" mērķis ir veicināt latgaliešu tradicionālās un populārās kultūras attīstību, apkopot labākos pagājušā gada veikumus, rosināt kvalitāti un oriģinalitāti latgaliešu kultūrā.

Balvu pasniegšanas ceremonija norisinājās Rēzeknes Kultūras namā.




Atpakaļ