Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-09-2018

Anastasija Sazankova atklāja sava vārda noslēpumu…


2018.gada 19.septembrī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika Daugavpilī pazīstamas dzejnieces un mākslinieces, Daugavpils pilsētas domes goda raksta un sudraba zīmes “Gada balva-2014” īpašnieces, Anastasijas Sazankovas gleznu personālizstādes ar dziļu un simbolisku nosaukumu “Kas ir manā vārdā…” atklāšanas pasākums

 

Anastasija Sazankova piedzima Vitebskas apgabalā, ir īsta baltkrievu tautas meita, pati ļoti strādīga un uzskata, kā visam pamatā ir darbs, centība, nesavtīgums un laipnība. Pabeidza Polockas medicīnas profesionālo skolu, tālāk sekoja valsts medicīnas universitāte Minskā, Tālmācības tautas mākslas universitāti Maskavā. Visu savu dzīvi strādāja par ārstu un pat ir izdevusi grāmatu par ārstniecības augiem. A.Sazankova ir Latgales brīvo mākslinieku asociācijas dalībniece, aktīva Baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedre, glezno, raksta dzeju, izdod grāmatas

            A.Sazankova – daudzpusīga personība un talantīgs cilvēks, bieži viesojas Baltkrievu namā. Šeit notika viņas 7 grāmatu prezentācijas, vairākas mākslas darbu izstādes. Viņas dzeja –  tas ir dziesma, piesātināta ar mīlestību pret savu dzimto Baltkrieviju, savu Mazo Dzimteni; kur viņa apdzied gan dzimtenes dabu, gan mīlestību, gan parastus strādīgus cilvēkus; tas ir atmiņas vārdi un sajūtas, kas nāk no sirds dziļumiem.

         To visu var arī teikt par viņas gleznām. Izstādē tika eksponētas vairāk nekā 20 dažāda stila mākslas darbi: portreti, ainavas un klusā daba. Visus mākslas darbus apvieno unikāla gaisma, mīlestība, kopā ar dziļu filozofisko jēgu. To visu atzīmēja savā runā, sveicot mākslinieci un visus skatītājus, Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī konsuls Jevgenija Bortkeviča.

            A.Sazankovai ir ļoti daudz draugu un viņas talanta cienītāju. Tāpēc māksliniecei tika veltīti ļoti silti pateicības vārdi no Baltkrievijas Rakstnieku savienības locekļa, dzejnieka Stanislava Volodjko, kultūras veterāna Jevgenijas Guļajevas, Latgales brīvo mākslinieku asociācijas priekšsēdētājas Marijas Safronovas, dzejniekiem Ludmilas Viļumas un Jevtīhija Konopļova, Fainas Osinas un daudziem citiem talantīgiem mūsu pilsētas cilvēkiem.

            Pasākuma laikā A.Sazankova ļoti daudz un aizraujoši stāstīja par sevi, par savu grūto, bet ar notikumiem bagāto dzīvi, runāja par savu vārdu, attīstot izstādes tēmu “Kas ir manā vārdā…”. BKC metodiste Marija Pometjko atzīmēja, ka vārdā Anastasija – ir īsta baltkrievu dvēsele: patiesa, laipna, dāsna, atsaucīga, un protams talantīga, kā viņas gleznas.

            Pati pasākuma varone tika aizkustināta līdz asarām ar siltajiem vārdiem, ar dziesmām tautas dziesmu ansambļa “Kupaļinka” un dziesminieka Valerijas Mihailovska izpildījumā, ar vakara vadītājas Gaļinas Sontockas dzejoļiem un aizraujošiem stāstiem.

            Pasākums beidzās ar jautro dziesmu “Kovaļek”, kuru izpildīja ansamblis “Kupaļinka” kopā ar Anastasiju Sazankovu, kura kādreiz dziedāja šajā ansamblī.

Uz tikšanos jaunajās prezentācijās un vakaros Baltkrievu kultūras centrā!

 

Informācija sagatavota:

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ