Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-09-2018

Aicinām uz koncertu “Mīlas rudens”!


Svētdien, 7.oktobrī, plkst. 15.00 Vienības nama koncertzālē VII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2018” ietvaros notiks DAUGAVPILS BAND koncertsMīlas rudens”.

 

Bigbends DAUGAVPILS BAND sācis aktīvi darboties jau 2016.gadā uz Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bāzes (mākslinieciskais vadītājs Romāns Saikovskis) un kolektīva pirmā uzstāšanās notika V Mūzikas un Mākslas festivālā Daugavpils ReStArt 2016. Šoreiz festivāla koncertā Daugavpils Band krāšņajam skanējumam pievienosies solistes Olga PĪRĀGS un Diāna PĪRĀGS izpildot gan ārzemju, gan latviešu komponistu darbus. Īpašie viesi: Guntis SUPE (trompete), Lauris AMANTOVS (trombons), kā arī deju grupa “Sikspārnis” (horeogrāfs Dmitrijs ARESTOVS).

 

Olgas Pīrāgs repertuārā ir gan klasiskas džeza kompozīcijas, gan romances un populāras estrādes dziesmas. Jau karjeras sākumā Olga Pīrāgs brīnišķīgi dziedāja džezu, bet ar gadiem augusi dziedātājas meistarība un izpildījums kļuvis izsmalcinātāks. Viņas spēcīgā un lokanā balss, temperaments, izpildījuma virtuozitāte un ritma izjūta, kā arī personības šarms rada neatkārtojamu tēlu, kurš ir nemainīgs visas dziedātājas karjeras laikā. Olga Pīrāgs nemēģina no dziesmas taisīt šovu, bet cenšas atklāt skaņdarbā apslēpto iekšējo dramatismu.

 

Diāna Pīrāgs ir talantīga, profesionāla dziedātāja, spēcīgas balss īpašniece ar izteiktu  Latīņamerikas šarmu. Spēlē flautu, klavieres. Sadarbojas un uzstājas ar daudziem ievērojamiem mūziķiem un komponistiem no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, ASV un Latīņamerikas.

 

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 3.00 euro. Informācija: Latviešu kultūras centrs, tālr. 65426991, www.vienibasnams.lv 

 

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

 

Papildus informācija:
www.daugavpils.lv,  
www.kultura.daugavpils.lv

www.daugavpilsrestart.lv




Atpakaļ