Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-09-2018

Ingas Vasiļjevas tekstilmozaīku izstāde “Improvizācija”


No 1. oktobra Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā skatāma Daugavpils 10. vidusskolas vizuālās mākslas skolotājas un tekstilmākslinieces Ingas Vasiļjevas radošo darbu izstāde “Improvizācija”. Ekspozīcijā iekļauti seši sienas dekori – abstraktas kompozīcijas tekstilkolāžas tehnikā.

Talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā, tādēļ nav brīnums, ka Ingas Vasiļjevas radošā darbība ir tik daudzpusīga – viņa glezno akvareļu tehnikā, veido kolāžas no papīra un aizraujas ar vilnas filcēšanu jeb feltingu. Neatkarīgi no izvēlētā formāta māksliniecei piemīt spēja piešķirt darbiem īpašu starojumu un iedzīvināt tajos fantāzijas lidojumu. Kā atzīst pati Inga, fantāzija padara ikdienu interesantāku, emocionālāku un krāsaināku.

Ingas Vasiļjevas pirmās iegūtās specialitātes bija tekstilmāksliniece un drēbniece. Vēlāk studijas turpinātas Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātē, iegūstot vizuālās mākslas un rasēšanas skolotāja kvalifikāciju un profesionālā maģistra grādu mākslā. Kopš 2008. gada Inga Vasiļjeva aktīvi piedalās Latvijas un starptautiskās grupu izstādēs un mākslas festivālos. Māksliniecei izveidojusies laba sadarbība ar Latgales Centrālo bibliotēku, kurā sarīkotas jau piecas personālizstādes. Viņas darbi atrodami privātkolekcijās Latvijā un citur pasaulē.

Ingas Vasiļjevas iecienītākā tehnika ir tekstilmozaīka. Tai raksturīgi izteiksmīgi, ģeometriski raksti, kas tiek iegūti, sašujot kopā dažādu formu neliela izmēra auduma gabaliņus. Tekstilmozaīkā tapuši arī Ingas jaunākajā ekspozīcijā iekļautie darbi. Seši sienas dekori, kuru vienojošais motīvs ir izmantotais materiāls – denims. Improvizējot ar toņiem un faktūrām, kombinējot ar citiem audumiem un materiāliem, vienkāršais, ikdienā tik bieži sastopamais džinsaudums ieguvis jaunu veidolu un pārtapis mākslas darbā. Brīvais un meklējošais darbu tapšanas process ir atainots arī izstādes nosaukumā – “Improvizācija”.

Tikšanās ar izstādes autori notiks 23. oktobrī plkst.13.00. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Ingas Vasiļjevas personālizstāde “Improvizācija” Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā būs apskatāma līdz 31. oktobrim.




Atpakaļ