Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-09-2018

Baltkrievu kultūras centrs atklāja jaunu radošu sezonu


2018.gada 7.septembrī Daugavpils Universitātes zālē notika Baltkrievu kultūras centra jaunās radošās sezonas atklāšanas koncerts

 

Katras tautas kultūra sākas ar valodu, ābeci, rakstniecību, literatūru un izglītību. Visas šīs mūžīgās vērtības tika iezīmētas svētku kalendārā – Zinību diena, Baltkrievu rakstniecības diena, Baltkrievu ābecei 400 gadi, un tām visām arī bija veltīts Baltkrievu kultūras centra (BKC) jaunās radošās sezonas atklāšanas pasākums.

Pasākumu svinīgi atklāja Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī ģenerālais konsuls Nikolajs Romankevičs, kurš atzīmēja, ka ir ļoti svarīgi saglabāt savu nacionālo kultūru.

Pasākumu turpināja Valsts baltkrievu literatūras vēstures muzeja (Minska) mobilās izstādes “Dzīve vārdā” prezentācija, ar kuru visus skatītājus iepazīstināja iestādes darbinieks Andrejs Meļnikovs. Uz 11 stendiem,  kas tika veidoti pamatojoties uz zinātniskajiem pētījumiem, tika atspoguļota baltkrievu valodas un literatūras vēsture. Starp Daugavpils Baltkrievu kultūras centru un Valsts baltkrievu literatūras vēstures muzeju ir parakstīta Sadarbības Vienošanās un Daugavpilī tā jau ir sestā literāra izstāde no Baltkrievijas.

Baltkrievu kultūras centrā darbojas vokālais ansamblis “Spadčina”, kas tulkojumā nozīmē “mantojums”. Attaisnojot savu nosaukumu mākslas kolektīvs, pedagoga un diriģentes Janinas Juzefovičas vadībā, izpilda baltkrievu dziesmas, kas ir baltkrievu kultūras klasika un garīgais mantojums. Šogad “Spadčina” atzīmē savu pirmo jubileju – 5 gadi, un šis svinīgais notikums ar sarkanu diegu izgāja caur visu svētku koncerta programmu. Ansamblis izpildīja skatītājiem dziesmas, ar kurām pavisam nesen uzstājās festivālā “Fest” Dagdā un “Ķiršu festivālā” Glubokoje pilsētā (Baltkrievija).

BKC vadītāja Žanna Romanovska apsveica “Spadčina” kolektīvu ar jubileju un pasniedza kolektīva vadītājai J.Juzefovičai pateicības rakstu. Savus draugus apsveica arī baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kapaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, vokālais ansamblis “Praļeski”, amatierteātra studija “Pauļinka”, akordeonistu ansamblis “Kvitnejuči maj”, dziesminieks Vitalijs Mihailovskis. Viesis no Baltkrievijas Andrejs Meļnikovs izpildīja baltkrievu dzejnieka Maksima Bogdanoviča dziesmas ģitāras pavadījumā.

Baltkrievu kultūras centra jaunā rodošā sezona tika atklāta! Esiet laipni gaidīti uz pasākumiem!

BKC izsaka sirsnīgu pateicību Daugavpils Universitātei par sadarbību.

 

 

     

Informācija sagatavota:

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ