Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-08-2018

Muzejā prezentēja Pētera Apiņa grāmatu ,,Latvijai 100” (VIDEO)


28. augustā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika grāmatas ,,Latvijai 100” prezentācija. Grāmatas autors ir Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.
Tā ir grāmata par mūsu valsts 100 gadiem. Muzejs ir piedalījies grāmatas tapšanā, iesūtot vairākus desmitus fotogrāfiju, kas aptver praktiski visus 100 Latvijas pastāvēšanas gadus. Vairākas no tām ir iekļuvušas izdevumā.

 
Prezentācijas dalībniekus uzrunāja pats grāmatas autors Pēteris Apinis, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks,  grāmatas projekta vadītāja Aiva Stiprā.
Sveicēju pulkā bija Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis, Daugavpils pilsētas mēra padomniece veselības jautājumos Inta Vaivode, Domes deputāts Reinis Joksts, muzeja vadītāja Ruta Ģiptere.
Muzeja “Ebreji Daugavpilī un Latgalē” vadītājs Josifs Ročko, kurš arī bija sniedzis materiālus grāmatas tapšanai, uzdāvināja Pēterim Apinim savu 2017.gadā izdoto grāmatu “Izcilie Latgales ebreji.  Dinaburgas – Dvinskas izcilie ebreji. 1820. – 1920.g.g.”





Atpakaļ