Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-08-2018

Anitas Karpenko stilizētās ainavas bibliotēkā


15. augustā plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā tiks atklāta Anitas Karpenko stilizētu ainavu izstāde “Apstājies – ieskaties!”. Ainavu sērija gleznota eļļas tehnikā un sastāv no četriem lielformāta darbiem.

Anitas Karpenko radošās iedvesmas avots ir ainava. Katru dienu neapzināti tiek pētīta daba – krāsu laukumi, attiecības. Ainavas iepazīšana ir nebeidzams process, kurā arvien atklājas kas jauns. Izstādē “Apstājies – ieskaties!” skatāmo stilizēto ainavu sērijā iekļauti četri lielformāta darbi, kas gleznoti eļļas tehnikā. Galvenie izteiksmes līdzekļi – krāsu spēle laukumos, lakoniskas kompozīcijas, vienmērīgi noapaļota lapotņu masa un fona gleznojums.

Māksliniece atzīst, ka mūsdienu urbānās vides straujā ikdiena ir attālinājusi cilvēkus no dabas, saraujot saiknes ar dabisko dzīves vidi. Gleznu sērija ar ainavu skatiem, kur dominē noapaļoti dabas formu atveidi, kalpo par savdabīgu logu uz dabas pasauli. Tajā veroties, skatītājs kaut uz mirkli spēj aizmirst steigu un ļauties dabas skatu valdzinājumam, kas ir sava veida vizuālā terapija.

Anitai Karpenko māksla ir bijusi tuva kopš bērnības. Nopietni šai jomai pievērsusies, uzsākot mācības Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” tekstilizstrādājumu dizaina specialitātē. Vēlāk Daugavpils Universitātē iegūts profesionālais maģistra grāds mākslā un vizuālās mākslas skolotāja kvalifikācija, kas pašlaik lieti noder, strādājot ar bērniem Špoģu un Naujenes Mūzikas un mākslas skolās.

Anitas Karpenko ainavu izstāde “Apstājies – ieskaties!” būs pieejama Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā no 15. līdz 31. augustam.

Izstādes atklāšanas pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ