Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-07-2018

Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” turpinās


Jau tradicionāli vasaras brīvlaikā Daugavpils publiskajās bibliotēkās norisinās lasīšanas veicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā”, kas aicina skolēnus un bērnu vasaras nometņu grupas interesanti un saturīgi pavadīt brīvo laiku. Programmas ietvaros ik ceturtdienu no plkst. 11.00 līdz 13.00 tiek organizēti dažnedažādi izklaidējoši un izglītojoši pasākumi individuāliem apmeklētājiem, kā arī tiek piedāvāti tematiski pasākumi bērnu vasaras nometņu grupām.

Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” ir paredzēta gan individuāliem dalībniekiem, gan grupu apmeklējumiem no bērnu vasaras nometnēm. Jūnijā programmā piedalījās 113 individuālie dalībnieki un 664 bērni no vasaras nometņu grupām. Visaktīvākie individuālie apmeklētāji bija Piekrastes un Ceriņu filiālbibliotēkās, bet visvairāk grupu piedalījās Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) pasākumā “Laiks izgudrojumiem”.

Bērni, kuri programmā iesaistās individuāli, ik ceturtdienu piedalās aizraujošos pasākumos, meistarklasēs, viktorīnās, novadpētniecības stundās. Latvijas simtgades gaidās īpaša uzmanība nodarbībās tika veltīta Latvijas dabai, vēsturei, izcilām personībām un interesantiem faktiem par mūsu valsti. Literatūrai veltītajos pasākumos programmas dalībnieki iepazinās ar Šarla Pero un Hansa Kristiana Andersena daiļradi, sadraudzējās ar Jura Zvirgzdiņa zinātkāro lācēnu Tobiasu un no jauna atcerējās Astridas Lindgrēnas omulīgo, mūžam jautro Karlsonu. Gluži kā Karlsons, bērni mielojās ar dažādiem ievārījumiem, no kuriem visgaršīgākie izrādījās plūmju un pīlādžu ievārījumi, bet visskaistākais – rabarberu.

Jūnijā tradicionāli tiek svinēti Daugavpils pilsētas svētki un Jāņi, tādēļ vairāki pasākumi bija tematiski veltīti šiem svētkiem. Izmantojot bibliotēkas novadpētniecības krājumu un e-resursus, bērni pētīja pilsētas vēsturi un devās virtuālā ceļojumā pa Daugavpili. Līgo svētku tradīciju izzināšanai pasākuma dalībnieki darināja Jāņu vainagus, iededza simbolisku Jāņu ugunskuru, gāja rotaļās un dziedāja Līgo dziesmas.

Bērnu vasaras nometņu grupas aktīvi apmeklēja programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” tematiskos pasākumus. Nometņu dalībnieki saistošā veidā iepazinās ar dažādiem izgudrojumiem – riteni, atstarotāju, papīru, telefonu, internetu, elektrību, lidmašīnu u.c. Nodarbību otrajā daļā bērniem bija iespēja darboties radoši – viņi veidoja gaisa pūķus un krāsainas aproces vai iemēģināja roku darbā ar 3D pildspalvām.

Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī jūlijā un augustā, tādēļ aicinām pievienoties jaunus dalībniekus. Atgādinām, ka programmas noslēgumā aktīvākie individuālie dalībnieki saņems jaukas veicināšanas balvas. Informāciju saziņai un pilnu programmas piedāvājumu individuālajiem dalībniekiem un bērnu vasaras nometņu grupām LCB un filiālēs skatīt šeit.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ