Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-06-2018

Jauns lasīšanas veicināšanas projekts Daugavpils bibliotēkās


Daugavpils pilsētas publiskās bibliotēkas uzsāk dalību izdevniecības “Liels un mazs” lasīšanas veicināšanas projektā “Mūsu mazā bibliotēka”. Projekts paredzēts 4-8 gadus veciem bērniem, tā mērķis ir veicināt bērnu interesi par literatūru un ilustrāciju, kā arī rosināt bērnus uz dažādām radošām nodarbēm.

Lasīšanas veicināšanas programma “Mūsu mazā bibliotēka” ilgs līdz 2019. gada novembrim, un tajā iekļautas sešas augstvērtīgas bilžu grāmatas no Polijas, Slovēnijas, Igaunijas un Latvijas. Projekta ietvaros daudzveidīgi pasākumi notiks visās Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs, kā arī bibliotekāri viesosies pie bērniem izglītības iestādēs. Bibliotekāri kopā ar projektā iesaistītajiem bērniem lasīs grāmatas, pētīs ilustrācijas, veidos teatralizētus uzvedumus, mudinās bērnus fantazēt, iepazīt un izprast izlasītos stāstus un iejusties iepazīto varoņu pārdzīvojumos.

2018. gada oktobrī un 2019. gada februārī “Mūsu mazās bibliotēkas” kolekcijā iekļauto grāmatu ilustratori no Slovēnijas, Polijas un Igaunijas viesosies Latvijā. Skolās, pirmsskolas izglītības iestādēs un bibliotēkās, kas būs aktīvas projekta dalībnieces, notiks tikšanās ar dažādu valstu ilustratoriem, kuru laikā viņi bērnus iepazīstinās ar savām bilžu grāmatām, stāstīs par savu valsti, kā arī vadīs radošās darbnīcas.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas „Zīlīte”
vadītāja Anna Pakere
Tālr.: 65421750
e-pasts: anna.pakere@lcb.lv




Atpakaļ