Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-06-2018

Trīs Baltijas valstu laikmetīgās keramikas izstādes Rīgā


Ar trīs Baltijas valstu laikmetīgo keramikas izstāžu atklāšanām pirmdien, 2. jūlijā, plkst. 16.00 Rīgā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2a tiks atklāta II Latvijas starptautiskā keramikas biennāle, kas norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros. 

II Latvijas starptautiskās keramikas biennāles atklāšana noritēs Baltijas valstu noskaņā. Tiks atklātas izstādes no Lietuvas un Igaunijas, kas tapušas sadarbībā ar Panevēžas Pilsētas galerijas Keramikas paviljonu un Igaunijas keramikas asociāciju. Izstādē no Panevēžas skatāma Panevēžas starptautisko keramikas simpoziju darbu kolekcija ar Lietuvas mākslinieku darbiem, savukārt izstāde no Igaunijas ir tapusi kā veltījums Igaunijas valsts simtgadei. Abas izstādes Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā skatāmas līdz 26. jūlijam.

Tajā pašā dienā, 2. jūlijā, plkst. 18.00 viesnīcā Pullman Riga Old Town tiks atklāta izstāde „Latvijas laikmetīgā keramika”. Izstāde notiek programmas “Artist Playground by Pullman” ietvaros. Izstādē piedalās 34 autori no visas Latvijas. Tie ir dažādu paaudžu profesionāli mākslinieki, kam keramika ir dzīves aicinājums un kas ir izvēlējušies šo sarežģīto un tai pašā laikā aizraujošo mākslas mediju, lai taustāmās trīsdimensiju formās un apveidos projicētu savu iekšējo sajūtu un domu pasauli. Izstāde viesnīcā Pullman Riga Old Town skatāma līdz 6. augustam.

 

II Latvijas starptautiskā keramikas biennāle norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, lai attīstītu laikmetīgās keramikas nozari, veicinātu Baltijas valstu sadarbību un godinātu Latvijas laikmetīgās keramikas ciltstēva Pētera Martinsona radošo veikumu.

 

Par biennāli:

https://www.latviaceramicsbiennale.com/

https://www.rothkocenter.com/

Pasākumu atbalsta: Latvijai 100, Daugavpils pilsētas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Kultūrkapitāla fonds, Lietuvas Kultūrkapitāla fonds, Latgales reģiona attīstības aģentūra, VAS „Latvijas valsts meži”, Izraēlas vēstniecība, „Siguldas Tornis”, Turaidas muzejrezervāts, Pullman Riga Old Town Hotel, Lūznavas muiža, Valmiermuižas alus darītava, AS „Antalis”, Keramserviss, SIA „Lode”, LMT.




Atpakaļ