Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-06-2018

Daugavpils pilsētas kolektīvi piedalīsies svētkos no visas sirds


Jau pēc dažām dienām Rīgā savu skanējumu sāks XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Daugavpils pilsētu svētkos pārstāvēs 6 deju kolektīvi, 3 kori, 2 pūtēju orķestri, 10 mazākumtautību kolektīvi, 2 folkloras kopas, 2 tautas lietišķās mākslas studijas, vokālais ansamblis un koklētāju ansamblis, kopumā tie būs vairāk kā 550 dalībnieki.

 

Kolektīvi divus gadus ir cītīgi gatavojušies šiem svētkiem, ir apgūts repertuārs, uzlaboti esošie un izgatavoti jauni tērpi, paši kolektīvu dalībnieki ir veltījuši daudz laika un pūļu, lai varētu piedalīties svētkos un godam pārstāvēt savu pilsētu. Tā kā pirms pasākumiem vēl notiek aktīvi mēģinājumi, tad pirmie kolektīvi uz Rīgu dodas jau 29.jūnijā, lai sagatavotu skatītājiem un sev krāšņus un neaizmirstamus svētkus.

 

Daugavpils pilsēta lepojas ar to, ka vairāki tās kolektīvi piedalīsies pasākumos, kuros uzaicināti piedalīties Latvijas labākie kolektīvi. 30. jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks “Koru kari”, kuros piedalīsies visi trīs Daugavpils kori – Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris “Daugava” un vīru koris “Forte” (diriģents Jevgeņijs Ustinskovs), kā arī sieviešu koris “Rūta” (diriģente Maruta Veļičko). 2.jūlijā Arēnā Rīga notiks deju koncerts “Vēl 100 gadu dejai”, kurā piedalīsies Daugavpils Latviešu kultūras centra deju ansamblis “Laismeņa” (vadītāja Diāna Soldāne) un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime” (vadītāja Lilija Graudiņa), kā arī Krievu kultūras centra jauniešu deju kolektīvs “Uzori” (vadītāja Arina Popova). Savukārt 3.jūlijā M.Čehova Rīgas Krievu teātrī notiks mazākumtautību kolektīvu koncerts “Pa saulei”, kurā piedalīsies Daugavpils Lietuviešu kultūras biedrības folkloras ansamblis “Rasa” (vadītājs Gintaras Andrijauskas), Daugavpils Baltkrievu kultūras centra folkloras ansamblis “Kupaļinka” (vadītājs Večeslavs Petrovs) un amatierteātris “Pauļinka” (vadītāja Inessa Kozlovska).

 

Sīkāka informācija par XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku pasākumiem un biļetēm, pieejama šeit: https://dziesmusvetki.lv/notikumu-kalendars/svetku-nedela/

 

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki pieskandinās Rīgu no 30. jūnija līdz 8.jūlijam, pulcējot 43290 dalībniekus, t.sk. 16500 kordziedātājus no 427 koriem un 18174 dejotājus no 739 kolektīviem. Svētkos piedalīsies dalībnieki no 118 Latvijas pašvaldībām un 21 pasaules valsts. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.

 

                                                           

Papildus informācija:

Diāna Soldāne

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde

65476797

diana.soldane@daugavpils.lv

 




Atpakaļ