Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-06-2018

Bibliotēkā atklāj ceļojošu plakātu izstādi un sumina bērnu zīmējumu konkursa dalībniekus


6. jūnijā Latgales Centrālajā bibliotēkā ar Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu tika svinēti divkārši svētki. Zviedrijas nacionālās dienas ietvaros tika atklāta ceļojoša plakātu izstāde par bērnu literatūru Zviedrijā “Kur bērnam augt” un sveikti bērnu zīmējumu konkursa “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā” dalībnieki un laureāti.

Ceļojošās plakātu izstādes “Kur bērnam augt” atklāšanā un bērnu zīmējumu konkursa “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā” noslēguma pasākumā piedalījās Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā pārstāvji – vēstniece Annika Jagandere, vēstnieces padomniece Karola Tama, vēstniecības otrā sekretāre Karina Ānfelte un projektu vadītāja Gaļina Aizvakara. Atklājot ceļojošo plakātu izstādi, vēstniece Annika Jagandere uzsvēra literatūras nozīmi zviedru sabiedrībā, norādīja uz zviedru un latviešu tautu ciešajām saitēm un rosināja bērnus apgūt zviedru valodu kā vienu no svešvalodām.

Pasākuma otrajā daļā ar atzinības un pateicības rakstiem tika sveikti konkursa dalībnieki un skolotāji, kuri sekmēja bērnu radošo pašizpausmi un palīdzēja zīmējumu tapšanā. 20 labāko darbu autorus Zviedrijas vēstniece Annika Jagandere sumināja ar vēstniecības sarūpētām balvām. Katrs laureāts saņēma diplomu un Astridas Lindgrēnes grāmatu “Ronja – laupītāja meita”. Konkursa laureātu vārdi alfabēta secībā atrodami šeit.

Par bērnu zīmējumu konkursa “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā” uzvarētāju tika atzīta Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 4. klases skolniece Elīza Baļule. Savā darbā viņa attēlojusi daudzu lasītāju paaudžu iemīļoto Astrīdas Lindgrēnes grāmatu varoni Pepiju Garzeķi. Zīmējumā Pepija ir redzama ar sev tik raksturīgajām rudajām bizēm, kas draiski plīvo vējā. Uz košās matu kodaļas ir piemeties Pepijas draugs – pērtiķītis Nilsona kungs. Elīzas spilgtais, krāsainais zīmējums apbūra visus žūrijas locekļus, kas vienbalsīgi lēma piešķirt pirmo vietu tieši viņai. Par uzvaru konkursā Elīza Baļule saņēma Zviedrijas vēstniecības galveno balvu – “Tallink” kruīza ceļojumu uz Stokholmu četrām personām.

Pasākuma noslēgumā konkursa dalībnieki tika aicināti pie Zviedrijas vēstniecības sarūpētā cienasta galda. Pēc tam bērniem bija iespēja tuvāk iepazīties ar plakātu izstādē iekļautajiem grāmatu varoņiem un noskatīties multiplikācijas filmu par Karlsonu, kurš dzīvo uz jumta.

Ceļojošā plakātu izstāde par bērnu literatūru Zviedrijā “Kur bērnam augt” pieejama Latgales Centrālajā bibliotēkā līdz 20. jūnijam. Tāpat šajā laikā bibliotēkas mājaslapā skatāma bērnu zīmējumu konkursa “Mans mīļākais varonis zviedru bērnu literatūrā” darbu virtuāla izstāde.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
Tālr.: 65476345
e-pasts: jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ