Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-06-2018

Daugavpils teātra „Dārgā Jeļena Sergejevna” dosies uz festivālu „Apart” Sanktpēterburgā


Šis gads Daugavpils teātrim ir piesātināts ar dalību dažādos starptautiskos festivālos. Kā jau tika ziņots iepriekš, kopš janvāra Daugavpils teātris jau piedalījies trīs festivālos: Starptautiskā teātra festivālā Biržai (Lietuva) ar izrādi „Dāmu paradīze”, Mogiļevas Starptautiskā jauniešu teātra forumā „M.Art.Kontakt-2018” (Baltkrievija), kur plastikā drāma „Tuvība” ieguva skatītāju simpātiju balvu, kā arī ar panākumiem noslēdza 20. Starptautisko teātra festivālu „Tikšanās Krievijā” ar izrādi „Kailais karalis” Sanktpēterburgā.

Ar šīs sezonas pēdējo pirmizrādi „Džeina Eira” 7. un 8. jūnijā Daugavpils teātris nesteidzas doties pelnītā atpūtā un jau 11. jūnijā dosies uz vēl vienu festivālu: izrāde „Dārgā Jeļena Sergejevna” piedalīsies 10. Starptautiskajā jauniešu teātra festivālā „Apart” (Krievija). 

Festivāls „Apart” kopš 2009. gada uz vairākām Sanktpēterburgas skatuvēm vieno dažādu valstu teātra mācību iestāžu absolventus, piedāvājot viņiem iespēju parādīt savus diplomdarbus vadošajiem Krievijas kultūras un teātra mākslas profesionāļiem, kā arī iepazīstināt ar šiem darbiem pēc iespējas plašāku skatītāju auditoriju. Festivāla „Apart” darbības laikā tajā piedalījās vairāk kā 130 kolektīvi ar ne mazāk kā 160 darbiem.

Jāatzīmē, ka Daugavpils teātra izrāde „Dārgā Jeļena Sergejevna” kļuva par debijas izrādi vairākiem jaunajiem aktieriem, kuri absolvēja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmu „Teātra māksla”, un šobrīd vairums no viņiem ir Daugavpils teātra aktieru trupā. Lai arī sākotnēji šī izrāde tika veidota kā audzēkņu diplomdarbs,  pateicoties jauno aktieru profesionālajam sniegumam, „Dārgā Jeļena Sergejevna” tika iekļauta Daugavpils teātra repertuārā. Izrādes režisori ir Iļja Borovickis (Izraēla) un Vera Hramņikova. Lomās: Olga Maksimova, Nikolajs Gedzjuns, Marks Šelutko, Aleksandrs Komarovs un Vera Hramņikova.

Ar izrādi „Dārgā Jeļena Sergejevna” Sanktpēterburgā Daugavpils teātris nenoslēdz savas gaitas starptautiskos festivālos un jau 18. jūlijā piedalīsies starptautiskā mākslu festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā” ar vienu no saviem vērienīgākajiem muzikālajiem projektiem - opereti „Mistera Ikss noslēpums”. Savukārt septembra sākumā Daugavpils teātris ar izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” dosies uz festivālu „Belaya Vezha” („Белая Вежа”) Baltkrievijā




Atpakaļ