Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-05-2018

Daugavpilī noris tradicionālās Slāvu kultūras dienas (VIDEO)


Tradicionāli maijā Daugavpilī noris Slāvu kultūras dienas. Tā ir virkne interesantu pasākumu, kuri pulcē daudz pilsētnieku un viesu, skatītāju un dalībnieku.
24. maija svinīgais dievkalpojums laukumā pie A. Ņevska kapelas kļuva par šī pilsētai zīmīgā notikuma atklāšanas brīdi.
Šajā dienā pareizticīgie godina svētos brāļus Kirilu un Metodiju kā „slāvu apgaismotājus”, slāvu alfabēta (kirilicas) un valodas izveidotājus.
Aizlūguma beigās visus klātesošos uzrunāja
Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs un uzsvēra, ka šī Slāvu kultūras dienu tradīcija pilsētā jau dzīvo 23 gadus. Viņš pateicās šo svētku organizatoriem, pilsētas Domei par atbalstu. Tāpat arī savu sveicienu visiem svētku dalībniekiem nodeva Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs.
Pēc svinīgā dievkalpojuma visi tā dalībnieki devās Krusta ceļā uz Vienības laukumu, kur notika koncerts – veltījums Latvijas simtgadei ,,Slavinām tevi, dzimtā puse”. Koncertā piedalījās viesi no Vladimiras (Krievija) – folkloras ansamblis ,,Rusj”.
 
Visu pasākumu organizators ir Krievu kultūras centrs sadarbībā ar Baltkrievu un Ukraiņu kultūras centriem.


Slāvu dienas Daugavpilī
 
vienmēr ir bagātas ar krāšņiem un atmiņā paliekošiem notikumiem. Koncerti, tikšanās ar radošiem cilvēkiem, konkursi, izstādes, autorgrāmatu prezentācijas. Šogad nacionālo kultūras centru vērienīgākie pasākumi ir veltīti Latvijas simtgadei.
Slāvu kultūras dienas noslēgsies 30. maijā Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14). Plkst. 16.00 sāksies Atvērto durvju diena Krievu namā, kas vainagosies ar Krievu kultūras centra radošo kolektīvu koncertu ,,Dāvinājums mīļajai Latvijai”.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ