Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-05-2018

Daugavpils pārstāvēta Vislatvijas Skaļās lasīšanas sacensībā


2018. gada 12. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notika Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensības nacionālais fināls. Tajā piedalījās 29 reģionālie lasīšanas čempioni – 16 zēni un 13 meitenes no visiem Latvijas novadiem. Klātienē lasītājus atbalstīja klasesbiedri, bet video tiešraidē LNB mājaslapā līdzi juta vēl daudzi simti lasīšanas entuziastu. Daugavpili sacensībā pārstāvēja Daugavpils Vienības pamatskolas 6.b klases skolniece Laina Agafonova.

2017. gada septembrī LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, publiskajām bibliotēkām un skolām visā Latvijā uzsāka jaunu iniciatīvu – Skaļās lasīšanas sacensību 5. un 6. klašu skolēniem. Ideja par kampaņas rīkošanu tika aizgūta no Nīderlandes, kur konkurss norisinās jau 25 gadus, ik gadu piesaistot ap miljonu skolēnu. Pirmajā Vislatvijas Skaļās lasīšanas sacensībā iesaistījās vairāk nekā septiņi tūkstoši bērnu. Uzvaru un ceļojošo balvu savai skolai nacionālajā finālā izcīnīja Dobeles 1. vidusskolas skolēns Roberts Ozoliņš ar norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmatas “Vafeļu sirdis” fragmentu.

Skaļās lasīšanas sacensības finālisti bija izvēlējušies lasīt ļoti dažādu daiļdarbu fragmentus – gan tādus klasikas darbus kā Marka Tvena “Toma Sojera piedzīvojumi”, Džanni Rodari “Sīpoliņa piedzīvojumi” un Andreja Upīša “Sūnu ciema zēni”, gan jaunāko laiku literatūras paraugus, tādus kā Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmata” un Enidas Blaitones “Piedzīvojumu sērija”. Neizpalika arī latviešu mūsdienu autoru darbi – Signes Kvaskovas “Spēles meistars” un Māra Runguļa “Pastaiga mirušo pilsētā. Pārupes spoku stāsti”.

Visas sacensībā startējušās grāmatas ir pieejamas Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs. Sacensību tiešraides ieraksts ir skatāms LNB mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
bibliotekāre Dace Jakovele
654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ