Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

27-04-2018

Apbalvoti viktorīnas “Muzejam - 80” dalībnieki


24.aprīlī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika apbalvoti muzeja jubilejai veltītās viktorīnas “Muzejam - 80” dalībnieki un uzvarētāji.

Gadā, kad Latvijas valsts svin 100-gadi, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam aprit apaļi 80 gadi. Par godu šim notikumam tika izsludināts konkurss-viktorīna “Muzejam - 80”. Laika posmā no 14.līdz 20.aprīlim visi interesenti varēja iesniegt atbildes uz 13 jautājumiem par muzeja vēsturi, darbu un sasniegumiem. Dalībnieku aktivitāte bija liela: kopumā tika saņemta 81 vēstule.

Dalībnieku un uzvarētāju sumināšana notika zīmīgā datumā: 24.aprīlī – muzeja dibinātāja Oskara Kalēja dzimšanas dienā. Pēc izstādes “Brīvības stāsti: Ģimenes vēsture – Latvijas vēsture” apskates uz muzeja kultūrvēstures nodaļas vadītājas Valentīnas Slavovskas stāstījuma par O.Kalēja dzīves gaitām un nopelniem pilsētas un muzeja labā, notika apbalvošana. 49 dalībnieki saņēma veicināšanas balvas, bet 32, kuru iesniegtās atbildes bija precīzākās, cīnījās par galvenajām balvām.

Izlozes veidā pie “Jāņa Rozes” grāmatnīcas dāvanu kartēm tika Artjoms Vovks, Jelizaveta Hudobčenoka, Olegs Denisovs, Samanta Kuzņecova un Viktorija Pčelina. Savukārt Daugavpils 10.vidusskolas skolnieks Nikolajs Romancevičs par sirsnīgu un radošu pieeju ieguva Muzeja Drauga karti, kas ļauj bez ierobežojuma apmeklēt visus muzeja pasākumus un izstādes.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs pateicas visiem, kas izrādīja interesi un piedalījās konkursā. Īpaša atzinība Daugavpils 10.vidusskolas kolektīvam par aktīvu darbu ar skolēniem muzeja jubilejas gada pasākumu ietvaros.

Esiet laipni gaidīti muzejā! Svinēsim jubileju kopā!




Atpakaļ