Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-04-2018

Daugavpilī norisinājās amatierkoru skate


Sestdien, 14.aprīlī, Daugavpilī norisinājās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku Noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” repertuāra apguves un Svētku dalībnieku atlases skate, kurā piedalījās amatierkori no Daugavpils koru apriņķa.

Kopumā skatē Daugavpilī piedalījās 11 kolektīvi no Aglonas, Dagdas, Daugavpils pilsētas un novada, Ilūkstes novada, Krāslavas, Līvāniem un Preiļiem. Pēc vienotas punktu sistēmas žūrija vērtēja koru māksliniecisko un tehnisko sniegumu. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem, visi skates dalībnieki saņēma pozitīvu žūrijas novērtējumu un jūlija sākumā piedalīsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētkos. Pieci kolektīvi pēc žūrijas lēmuma ieguva Augstāko pakāpi un „ceļazīmi” dalībai arī koru konkursa pusfinālā, kas notiks jūnija sākumā Rīgā un, kur piedalīsies labākie Latvijas kori (visi pusfināla dalībnieki tiks paziņoti maija sākumā).

Daugavpils pilsētu skatē pārstāvēja 3 kori un visi saņēma Diplomu par iegūto augstāko pakāpi: Daugavpils Latviešu kultūras centra sieviešu koris „Rūta”/ vad. M. Veļičko (45,67 punkti), Daugavpils Latviešu kultūras centra vīru koris „Forte”/ vad. J. Ustinskovs (45,00 punkti) un Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris „Daugava”/ vad. J. Ustinskovs (45,44 punkti).

Kā atzīmē Daugavpils koru apriņķa virsvadītājs Jevgeņijs Ustinskovs: „Ir patīkami apzināties, ka Daugavpils koru apriņķis ir viena no tām retajām vietām Latvijā, kur Augstāko pakāpi ir ieguvuši tik liels kolektīvu skaits un, ka mūsu pilsētas visi trīs kori ir to vidū.”

Sveicam Daugavpils pilsētas korus ar augsto novērtējumu un novēlam veiksmīgu startu Latvijas koru konkursa pusfinālā!

Sīkāka informācija par skates vērtējumiem atrodama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā http://www.lnkc.gov.lv/jaunumi/latvijas-amatieru-koru-2018-gada-skates/

Papildus informācija:
Vita Viļevko
Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde
t.: 20613225
e-pasts: vita.vilevko@daugavpils.lv




Atpakaļ