Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-03-2018

Bibliotēka aicina atzīmēt Teātra dienu


Svinot Starptautisko teātra dienu, 27. martā plkst. 16.30 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) notiks Daugavpils 9. vidusskolas skolēnu rīkots pasākums “Cilvēks sākas no labestības”. Pasākuma ietvaros skolēni dalīsies pieredzē, kas gūta, piedaloties starptautiskā projektā “Labestības kapsula”, un prezentēs publikai projekta gaitā tapušu pasakas dramatizējumu.

Starptautiskā projekta “Labestības kapsula” autore ir Daugavpils 9. vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotāja Anželika Baranovska. Tā ietvaros skolēni no dažādām valstīm sacer un iestudē pasakas krievu valodā, uzskatāmi parādot savām valstīm raksturīgo kultūras mantojumu – tautas tradīcijas, dziesmas un dejas. Iestudētās pasaku izrādes tiek rādītas skolās, bērnunamos, patversmēs. Līdz šim projektā ir iesaistījušās skolas no Uzbekistānas, Gruzijas, Baltkrievijas, Luksemburgas, Maķedonijas un Latvijas.  2017. gada maijā projekta rezultāti tika apkopoti filmā un grāmatā “Labestības kapsula”, iekļaujot visu dalībnieku teatrālos priekšnesumus.

Pasākuma ietvaros Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks demonstrēti projekta gaitā tapušie videosižeti, klātesošos priecēs muzikāli priekšnesumi un citi radoši pārsteigumi. Pasākumā laipni gaidīti skolēnu draugi atbalstītāji, tuvinieki un citi interesenti. Ieeja – brīva.

Starptautiskā Teātra diena tiek atzīmēta 27. martā. Starptautisko svinamo dienu kalendārā tā tika iekļauta 1961. gadā pēc UNESCO Starptautiskā teātra institūta iniciatīvas. Ik gadu marta nogalē par godu šai dienai visā pasaulē aizrit dažādi lokāla, nacionāla un starptautiska mēroga pasākumi – koncerti, uzvedumi, tikšanās un sarunas, radošas darbnīcas, gājieni, izstādes un skatuves mākslas balvu pasniegšanas ceremonijas.

Informāciju sagatavoja:
LCB Lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Inese Vaivare
Tālr.: 54326422
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv




Atpakaļ