Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-03-2018

Daugavpilieši lielajos lasīšanas svētkos Latvijas Nacionālajā bibliotēkā


2018. gada 10. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika “Lielie lasīšanas svētki” – lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2017” noslēguma un apbalvošanas pasākums. Tajā piedalījās lasīšanas eksperti no visiem Latvijas novadiem, tostarp arī aktīvākie programmas dalībnieki no Daugavpils.

Lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” izstrādājis Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs. Programma tiek īstenota kopā ar bibliotēkām un skolām kā priekpilna jaunāko grāmatu lasīšanas un vērtēšanas sacensība. 2017. gadā tā norisinājās jau 17. reizi. Vislatvijas lasīšanas maratonā piedalījās ap 20 000 lasītāju no 668 bibliotēkām. Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs programmas dalībnieku skaits sasniedza 527.

Noslēguma pasākumā, kurš jau tradicionāli notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, tika sveikti pērnā gada iecienītāko un populārāko grāmatu autori, ilustratori, tulkotāji un izdevēji. Svētku sajūtu radīja gan skatuves mākslinieku uzstāšanās, gan sirsnīgi pateicības vārdi un atzinība par darbu, kas tika ieguldīts, lai bērni un jaunieši varētu lasīt aktuālu literatūru un dalīties iespaidos.

Dažādās nominācijās tika godinātas aktīvākās bibliotēkas, kas piesaistīja programmai visvairāk dalībnieku. Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” saņēma žūrijas atzinību par daudzpusīgu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2017” noslēguma pasākumu programmu Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs.

Paldies visiem 2017. gada programmas dalībniekiem! Priecāsimies par aktīvu iesaisti pilsētas bibliotēkās notiekošajos lasīšanas veicināšanas pasākumos arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas „Zīlīte”
bibliotekāre Dace Jakovele
Tel.: 65421750
e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv




Atpakaļ