Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

06-03-2018

Dzejnieka Pāvela Plotņikova dzīves filozofija skāra līdz sirds dziļumiem


          2018. gada 27. februārī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika kārtējais radošais vakars, veltīts Daugavpilī un aiz tās robežām atpazīstamajam dzejniekam Pāvelam Plotņikovam- ar  simbolisku nosaukumu “Pievilkšanās spēks. Dzīves filozofija.”.

Dzejnieks Pāvels Plotņikovs  dzimis Baltkrievijā, skolu beidzis Lietuvā, vēlāk mācījies Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā. Jau skolas gados aizrāvās ar dzeju, bet nopietnāk ar dzejas daiļradi sāka nodarboties 1990. gados.

Sākot no 2008. gada P. Plotņikovs savu dzeju publicē populārā dzejas interneta platformā stihi.ru ar pseidonīmu Pāvels Apidamskis (Apidami – baltkrievu ciemats Lietuvas pierobežā, kur pirmajā pēckara gadā piedzima dzejnieks). Tādēļ viņa lirikā mazās dzimtenes un Baltkrievijas tēma izskan jo īpaši koši. Baltkrievija, Lietuva un Latvija Pāvelam ir vienlīdz dārgas un sirdij mīļas valstis, katra no tām viņa dzīvē atstāja neaizmirstamas pēdas.

Pāvels Plotņikovs – dzejnieks, tulkotājs, Krievijas Rakstnieku savienības biedrs, Krievu dzejnieku organizācijas “Ruslo” biedrs, Starptautiskās rakstnieku asociācijas biedrs, Latgales dzejas festivāla “Rēzekne - 2011” laureāts, konkursa “Gada dzejnieks - 2015” diplomants, Viļānu pilsētas goda pilsonis, vairāku dzejas krājumu autors: “Manas krustceles”, “Viļānu mozaīka”, “Latgales akvareļi” un daudzi citi. Viņa dzeja tiek publicēta Maskavas un Sanktpēterburgas, Rēzeknes un Daugavpils avīzēs un žurnālos.

P. Plotņikovs – sens draugs un biežs ciemiņš Baltkrievu mājā, aktīvs biedrs Baltkrievu kultūras un izglītības biedrībā “Uzdim”. Baltkrievu kultūras centra radošajā lauciņā vairākkārt ir notikušas literārās tikšanās un autora grāmatu prezentācijas. Muzikāli poētiskais vakars „Pievilkšanās spēks. Dzīves filozofija.” autora neatkārtojamajā un spilgtajā izpildījumā dzejas cienītājiem veltīja ļoti daudz dzejas, kā arī autora radošie  kolēģi un draugi no Daugavpils ar apsveikuma vārdiem, dziesmām piedalījās šajā radošajā vakarā.

Pāvelu  ar siltiem  vārdiem apsveica BKC vadītāja un Baltkrievu kultūras un izglītības biedrības „Uzdim” pārstāve Žanna Romanovska un „Uzdim” valdes priekšsēdētājas vietniece Tatjana Deņisova. Muzikālos sveicienus savam mīļākajam dzejniekam un draugam dāvāja koris „Spadčina”, baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupaļinka”, duets Regina Rodikova un Tatjana Bogdanova, bardi Jeļena Vitkeviča un Vitālijs Mihailovskis. Literārais vakars bija ļoti piesātināts, iedvesmojošs un silts, par to pateicamies vakara vadītājai, BKC metodistei Marijai Potejko.

Uz tikšanos jaunos radošajos vakaros!

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ