Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

06-01-2012

Francijas institūta Latvijā izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


2012. gada 10. janvārī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks Francijas kultūras institūta Latvijā ceļojošās izstādes „Mežs – dzīva kopiena” atklāšana. Pasākumā piedalīsies Francijas vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos, Francijas institūta direktors Denī Diklo kungs.

Izstāde izveidota 2011. gadā par godu starptautiskajam mežu gadam. Tā sastāv no 20 plakātiem, kuros aplūkota viena no svarīgākajām 21.gadsimta problēmām – mežu jeb zemes apvidu, kurā koncentrējas vislielākais dzīvības formu un sugu skaits, saglabāšana. Jau gadsimtiem ilgi cilvēki izmanto mežus, to resursus un teritorijas savām vajadzībām. Līdzīgi kā citās ekosistēmās, joprojām aktuāls ir jautājums, kā saglabāt līdzsvaru starp cilvēku darbībām un mežiem, kas ir nepieciešami mūsu eksistencei.

 

Izstādi sagatavoja: Francijas Ārlietu un Eiropas lietu ministrija, GoodPlanet organizācija, Francijas Izglītības, Jaunatnes un asociatīvo lietu ministrija, Francijas Ekoloģijas, ilgtspējīgās attīstības, transporta un mājokļa lietu ministrija.

 

Izstāde „Mežs – dzīva kopiena” Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 8. februārim.

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

T. Hodokova

tālr.:65476344

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ