Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-02-2018

Daugavpilieši gatavojas dalībai Dziesmu svētkos


No 30.jūnija līdz 8.jūlijam Rīgā Latvijas simtgades svinību ietvaros norisināsies XXVI Vispārējie Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros kuplā skaitā piedalīsies arī Daugavpils pilsētas mākslinieciskie kolektīvi.

Šajos Dziesmu un Deju svētkos ir ieviesti vairāki jauninājumi, no kuriem viens ir dalībnieku elektroniskā reģistrācija. Pamatojoties uz katra dalībnieka iesniegtajiem datiem, tiks izveidotas Svētku dalībnieku kartes, kas kalpos gan kā identifikācijas dokuments, gan kā bezmaksas biļete Rīgas sabiedriskajā transportā, gan ar tās palīdzību Svētku dalībnieki varēs saņemt ēdināšanas pakalpojumus, iekļūt mēģinājumos un koncertu norises vietās. No Daugavpils dalībai XXVI Vispārējie Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos ir piereģistrējušies vairāk nekā 600 dalībnieku – tie ir koristi, dejotāji, mazākumtautību kolektīvi, folkloras kolektīvi, kapellas, amatnieki, pūšamo instrumentu orķestri utt. (kopskaitā 28 kolektīvi). Galīgo Svētku dalībnieku apstiprinājumu veiks Latvijas Nacionālais kultūras centrs pirms pašiem Dziesmu un Deju svētkiem, kad būs noslēgušās visas skates un, pamatojoties uz skašu rezultātiem, būs zināms, kuros pasākumos katrs kolektīvs piedalīsies. Tuvākā Svētku dalībnieku atlases skate notiks jau 4.martā plkst. 10.30 Daugavpils novada kultūras centrā (Dobeles ielā 30), kad Daugavpils deju apriņķa deju kolektīvi demonstrēs Svētku repertuāra apguves līmeni. Kā norāda Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pārstāvji: „Ņemot vērā mūsu māksliniecisko kolektīvu līdzšinējo augsto sniegumu skatēs mēs ļoti ceram, ka Dziesmu un Deju svētku dalībnieku skaits  paliks nemainīgs un visi, kuri ir piereģistrējušies dalībai svētkos arī dosies uz Rīgu.”

Kopumā XXVI Vispārējos Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos piedalīsies vairāk nekā 40 000 dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām un 21 valsts.

Lai svētkus varētu baudīt arī klātienē, no 3.marta plkst. 11:00 sākas biļešu tirdzniecība uz  XXVI Vispārējo Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem. Biļetes varēs iegādāties biļešu tirdzniecības vietās “Biļešu paradīze”, kā arī internetā. Atšķirībā no biļešu iegādes iepriekšējos svētkos, šogad pērkot kasēs viena persona uz vienu pasākumu varēs iegādāties 4 biļetes (iepriekš 8), savukārt iepērkoties internetā, varēs iegādāties 8 biļetes kopā.

Sīkāka informācija par XXVI Vispārējo Latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku aktualitātēm pieejama dziesmusvetki.lv

 

Papildus informācija:
Vita Viļevko
Daugavpils pilsētas domes
Kultūras pārvalde
t.: 20613225

 




Atpakaļ