Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-02-2018

Labdarības koncerts dāvāja daļiņu mīlestības pansionāta iemītniekiem


Trešdienā, 2018. gada 14. februārī, saulainā dienā Daugavpils Baltkrievu kultūras centra (BKC) radošā mākslinieku grupa devās izbraukumā uz Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālo centru (DTCSOP) ar labdarības koncertu, kurā ikvienam tika dāvināta daļiņa mīlestības un dvēseles siltums.

 

Dzīvē cilvēkiem periodiski nākas saskarties ar dažāda veida problēmām un grūtībām, ar lielu daudzumu negatīvu emociju. Tomēr tajā pašā laikā pozitīvās emocijas, lielisks noskaņojums, sirds siltums un cilvēku mīlestība kļūst par „vīrusa” efektu, kas nemanot tiek nodots citiem, veidojot dzīvi daudz gaišāku, labāku un cilvēcīgāku.

Tieši tāpēc šajā mīlestības dienā baltkrievi bija pansionātā, lai sniegtu labdarības koncertu, veltītu Valentīndienai. Stundu garā koncertā baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupaļinka” (mākslinieciskais vadītājs Večeslavs Petrovs), kā arī Daugavpils poēti un dziedātāji Anatolijs Gallers un Vitālijs Mihailovskis pārmaiņus priecēja iestādes apmeklētājus ar savām dzīves gudrām, te filozofiskām, te liriskām dziesmām un dzejas tekstiem. Baltkrievu kultūras centra kultūras projektu vadītāja Gaļina Sontocka visus priecēja ar dzejoļiem un anekdotēm. Skatītāji dziedāja līdzi, dejoja un no visas sirds skaļi aplaudēja pēc katra sniegtā priekšnesuma un ilgi nevēlējās māksliniekus laist projām no skatuves.

Kā atzīmēja BKC vadītāja Žanna Romanovska savā apsveikuma runā, ka šādi izbraukuma koncerti nu jau sen ir kļuvuši par lielisku tradīciju, kura obligāti tiks turpināta.

            Pansionāta kultūras projektu vadītāja Valentīna Plone pateicās māksliniekiem par lieliskajiem priekšnesumiem, bet Baltkrievu kultūras centram – par līdzšinējo ikgadējo veiksmīgo sadarbību.

            Dāvāsim viens otram mazus prieciņus. No tā ne tikai mūsu dvēseles, bet arī visa pasaule kļūs gaišāka un labāka!

         

 

          

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiste,

t. 654 24695, 29811969

cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv

Daugavpils, Alejas iela 68




Atpakaļ