Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

01-02-2018

Drošāka interneta diena Daugavpils bibliotēkās


Ik gadu februāra sākumā pasaulē tiek atzīmēta Drošāka interneta diena, kad ar dažādu informatīvu pasākumu starpniecību tiek runāts par drošību tīmeklī. Latvijā šo dienu atzīmē jau piecpadsmito gadu, šoreiz – 6. februārī ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs rūpējamies par savu drošību tīmeklī un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi. Arī Daugavpils publiskajās bibliotēkās šīs dienas ietvaros no 6. līdz 10. februārim notiks virkne izglītojošu pasākumu.

Latgales Centrālā bibliotēka piedāvās tematisku pasākumu 5.-7. klašu skolēniem “Windows operētājsistēmas drošības pamati”. Skolēni uzzinās, kā pasargāt savu datora operētājsistēmu no ļaunprātīgas programmatūras jeb datorvīrusiem, ar kuru palīdzību ļaundari nelegāli piekļūst interneta lietotāju datoriem ar mērķi nozagt un negodprātīgi izmantot tajos glabātos datus. Skolēniem tiks pastāstīts un uzskatāmi parādīts, kādi principi jāatceras, kādas darbības jāveic, cik bieži tas jādara utt. Pasākums notiks 7. februārī Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā).

Latgales Centrālās bibliotēkas nozaru literatūras sektorā (2. stāvā) ikvienam interesentam būs iespēja tiešsaistē sekot līdzi jauniešu foruma “Es esmu internetā! Es piedalos!” norisei. Forums notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, un tā ietvaros plānotas mediju vides ekspertu un jauniešu diskusijas par jauniešu spēju kritiski izvērtēt informāciju, piedaloties internetā notiekošajās aktivitātēs, radot un daloties ar interneta saturu. Translācija notiks 6. februārī no plkst. 11.00 līdz 13.00.

Arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles rīkos pasākumus 5.-7. klašu skolēniem, kuru ietvaros piedāvās apgūt drošāka interneta lietošanu un iemācīties apzināties riskus un apdraudējumus, kas saistīti ar darbošanos internetā. Informācijas apguve notiks interaktīvā un saistošā formā – spēlējot galda spēli, sacenšoties viktorīnā, dodoties virtuālā ekskursijā, analizējot labas un sliktas prakses piemērus un meklējot problēmsituācijām atbilstošus risinājumus.

Sīkākas ziņas par Drošāka interneta dienas norisi Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs pasākumu programmā.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 654 76345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ