Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-01-2018

2018. gada periodikas piedāvājums Daugavpils bibliotēkās


2018. gadā Latgales Centrālā bibliotēka un filiāles piedāvā lasītājiem 179 dažādus periodiskos izdevumus latviešu, krievu un angļu valodā. To vidū ir gan vietējie un nacionālie laikraksti, gan žurnāli par visdažādākajām tēmām.

Latgales Centrālā bibliotēka šogad abonē 134 periodiskos izdevumus: 19 laikrakstus (12 nacionālos un 7 vietējos) un 115 žurnālus (91 no tiem izdots Latvijā un 24 ārvalstīs). Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs bez maksas pieejams arī e-žurnāls "Izglītība un kultūra" (ar pielikumiem "Pirmsskolas izglītība" un "Vecākiem"), un e-žurnāls "Skolas vārds" (ar e-pielikumiem "Pirmsskolā" un "Skolas psiholoģija"). Šie izdevumi ļaus sekot līdzi izglītības nozares aktualitātēm. Ir pieejams arī Latvijā izdots e-žurnāls par grāmatvedību «Бухгалтерия и экономика».

Lielāko daļu no šiem izdevumiem bibliotēkās var lasīt arī internetā pilnīgi bez maksas (Lursoft laikrakstu bibliotēkā), taču jāatzīmē, ka gadu gaitā visās bibliotēkās ir izveidojies stabils tieši drukāto periodisko izdevumu lasītāju loks. Visvairāk lasītas ir vietējās avīzes – “Latgales Laiks”, “Reklāma Piektdienās”, «Сейчас», «Миллион» un «Наш Город».

Kā rakstīja dzejniece Elza Stērste: “Nekas tik labi nešķirstās un tik ātri neaizmirstas kā laikrakstu lapas, un tomēr no pavirša acu uzmetiena jau var noskārst laikmeta līnijas un tos varenos paisuma un bēguma momentus, ko savos neizprotamos dziļumos glabā tautas dvēsele. No šām vieglām lapām rodas mūsu kultūrvēstures svarīgie folianti”. 2018. gadā tieši nacionālajos laikrakstos “Diena”, “Latvijas Avīze”, “NRA” un «Вести Сегодня» varēs izlasīt jaunākās ziņas un dažādus viedokļus par aktuāliem notikumiem valstī, bet avīzē «Спорт Экспресс» iepazīties ar aktualitātēm pasaules sportā.

Bibliotēkas abonē arī 115 žurnālus latviešu, krievu un angļu valodā, kuri piedāvā informāciju par visdažādākajām tēmām – sabiedrība, politika, ekonomika, vēsture, veselība, literatūra, māksla, kultūra, mode, dzīves stils, māja un dārzs utt., tādēļ ko saistošu un noderīgu piedāvātajā žurnālu klāstā noteikti varēs atrast ikviens interesents.

Pilns 2018. gadā abonētās periodikas saraksts pieejams šeit.

Nāciet un izvēlieties laikrakstus un žurnālus atbilstoši savām interesēm! Periodikas sektors atrodas Latgales Centrālās bibliotēkas 2. stāvā.

Informāciju sagatavoja:

LCB lasītāju apkalpošanas nodaļas

periodikas sektora vadītāja

Jeļena Jevsejeva

Tālr.: 65476344

e-pasts: jelena.jevsejeva@lcb.lv




Atpakaļ