Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-01-2018

Daugavpils atzīmēja tango karaļa Oskara Stroka 125. dzimšanas dienu (VIDEO)


Ar diviem zīmīgiem kultūras pasākumiem Daugavpils nosvinēja izcilā tango meistara, daugavpilī dzimušā mūziķa Oskara Stroka 125. dzimšanas dienu.

11. janvārī Latviešu kultūras centrā notika koncerts ,,Viens vienīgs tango”. Slavenā komponista daiļrade daudziem ir zināma, nu kaut vai slavenais tango ,,Melnās acis”.

Bet fakts, ka komponists ir dzimis Daugavpilī, daudziem viņa talanta cienītājiem kādreiz bija atklājums. Koncertā skanēja  Oskara Stroka dziesmas, Daugavpils Universitātes deju ansambļa ,,Laima” dalībnieki harmoniski iejutās tango ritmos. Dziedātāji, kuru repertuārā tango stils ir rets, ar baudu izpildīja tango meistara komponējumus. Patīkami pārsteidza gan dejotāju, gan solistu interese par klasisko tango.

17. janvārī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā valdīja tango karaļa mūzikas un likteņa uzburtā atmosfēra. Tā bija muzikāli – literārā kompozīcija, kura visus tās dalībniekus aizkustināja ar Josifa Ročko stāstījumu un muzikālajiem priekšnesumiem.

Ebreju kopienas vokālā ansambļa izpildījumā skanēja Stroka pirmā dziesma, kura tapusi uzreiz pēc 2. Pasaules kara un daudzas citas. Naujienas Mūzikas un mākslas skolas ebreju kapelas izpildījums palīdzēja visiem klātesošajiem noskaņoties gan uz to laiku, kad auga un veidojās nākamā tango karaļa personība, gan izjust tango. Deju kluba ,,Vita” dalībnieki ar savām tango dejām harmoniski papildināja muzikāli – literāro kompozīciju.

Oskara Stroka dzīve un Argentīnā dzimušais komponista iemīļotais tango ir viens vesels. Mēs varam tikai lepoties ar to, ka dzīvojam pilsētā, kurā dzimis šis slavenais cilvēks.

Daugavpilī dzimušas daudzas pasaulslavenas personības. Katra no tām nes dzimtās pilsētas vārdu pasaulē, bet Daugavpils ar lielu cieņu un godu ir ierakstījusi viņu vārdus savā vēsturē.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ