Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-01-2018

Datubāze “Letonika” bibliotēkas lietotājiem pieejama arī attālināti


Latgales Centrālās bibliotēkas lasītājiem ir iespēja izmantot Letonika.lv elektronisko datubāzi ne vien bibliotēkas telpās, bet arī attālināti – visur, kur pieejams interneta pieslēgums. Ikviens, kurš saņems bibliotēkā lietotājvārdu un paroli, varēs jebkurā laikā un vietā brīvi izmantot visu vietnes Letonika.lv saturu, tostarp uzziņu un tulkošanas resursus un latviešu literatūras pilntekstu bibliotēku, izņemot ar autortiesībām aizsargātos Lasītavas darbus, kas būs pieejami tikai bibliotēkas telpās.

Portāls Letonika.lv ir viens no populārākajiem un uzticamākajiem internetvidē atrodamajiem resursiem ar plašu, labi sistematizētu un ērti pieejamu informāciju par Latviju – tās kultūru, vēsturi, literatūru, dabu un ģeogrāfiju. Tas piedāvā 11 enciklopēdijas un citus uzziņu resursus, 13 vārdnīcas (tulkojošās, skaidrojošās un terminu), audiovizuālo krātuvi ar 10 000 vienībām, latviešu literatūras pilnteksta bibliotēku un valodas atbalsta krātuvi ar palīgmateriāliem latviešu valodai.

Iespēja izmantot šo resursu attālināti, ārpus publisko bibliotēku datortīkla, tika piedāvāta jau pērn. Taču, iestājoties 2018. gadam, ir mainīts attālinātās piekļuves lietotājvārds un parole, tāpēc iepriekš izsniegtie dati vairs nav derīgi. Tādēļ visiem, kas vēlēsies turpināt lietot Letonika.lv datubāzi vai arī sākt to darīt šogad, jāveic trīs vienkārši soļi:

  1. Nāciet uz Latgales Centrālo bibliotēku (Rīgas ielā 22a) vai kādu no tās filiālēm pilsētas mikrorajonos.
  2. Saņemiet no bibliotekāra attālinātās pieejas lietotājvārdu un paroli (ja esat bibliotēkā pirmo reizi, bibliotekārs jūs vispirms reģistrēs par bibliotēkas lietotāju).
  3. Atveriet vietni www.letonika.lv, ievadiet lietotājvārdu un paroli un varat sākt datubāzes lietošanu.

Aicinām izmantot šo lielisko iespēju! Neskaidrību gadījumā jautājiet bibliotekāram.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Karīna Koļcova
Tālr.: 65476345
e-pasts: karina.kolcova@lcb.lv  




Atpakaļ