Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-12-2017

Marka Rotko centrs izludina pieteikšanos Starptautiskajai keramikas konkursa izstādei MARTINSONA BALVA (VIDEO)


Svinot Latvijas valsts simtgadi, Latvijas Laikmetīgas keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru izsludina pieteikšanos Starptautiskajai keramikas konkursa izstādei MARTINSONA BALVA.

Mākslas centra dzīve ir cieši saistīta ar Daugavpilī dzimušā mākslinieka Pētera Martinsona vārdu. Viņš ir bijis izcila personība, kas atšķīrās no citiem ar savu oriģinalitāti visā, ko viņš darīja  -  Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Keramikas meistardarbnīcas vadītājs, mākslas maģistrs, dažādu paaudžu Latvijas un pasaules keramiķu iedvesmotājs, Ženēvas Starptautiskās keramikas akadēmijas goda biedrs,  arhitekts, vairāku kino lomu tēlotājs, alpīnists, “āliņģu peldētājs”, pasaules apceļotājs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un sava radošā mūža darba izlases dāvinātājs Daugavpils Marka Rotko mākslas centram – tā ir  ekspozīcijā izvietotā apjomīgā keramikas kolekcija, kas ir paša keramiķa dāvinājums dzimtās pilsētas mākslas centram 2013. gadā. Savus darbus keramiķis dēvēja par bērniem. 107 citi darbi, kas ir viņa ģimenes dāvinājums, gaida dienu, kad tos visus varēs pārvietot uz “Pētera Martinsona māju”.

Slavenā mākslinieka keramika ir unikāla. Savas keramikas kompozīcijas viņš darināja no māla, porcelāna vai akmens masas. Mākslas centrs ļoti cer, ka Starptautiskā keramikas konkursa izstādes darbi kļūs par cienīgiem P. Martinsona ideju turpinātājiem.

Keramika šodien ir mākslas veids, kas ir izgājis jau sen aiz tradicionālās Latgales keramikas teritorijas. Uz jautājumu, vai mūsu pilsētā ir ievērības cienīgi keramiķi, kuri varētu kļūt par šīs balvas ieguvējiem, Valentīns Petjko ir pārliecināts, ka ir.

Sīkāka informācija par konkursu atrodama Domes portālā daugavpils.lv

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ