Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-12-2017

Poļu ziemassvētku tradīcijās Rīgas Jūgendstila muzejā kopā ar Poļu ģimnāzijas skolēniem


Šī gada 7. decembrī Rīgas Jūgendstila muzejā svinīgi tika atklāta ekspozīcija veltīta poļu ziemassvētku tradīcijām jūgendstilā. Pasākumā piedalījās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas audzēkņi.

Svētku sajūtu muzejā radīja sanestie svētku simboli: Ziemassvētku eglītes, kuras izrotāja valsts poļu ģimnāziju audzēkņi no Daugavpils un Rēzeknes pilsētām, tika izrotāta arī eglīte, kuras dekorācijām tika izmantoti Polijas vēstniecības Rīgā krājumos esošie rotājumi. Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska ekspozīcijas atklāšanā ļoti detalizēti klātesošajiem pastāstīja, kā poļi gatavojas Ziemassvētku sagaidīšanai. Īsu koncertu klātesošajiem sniedza arī Daugavpils Poļu kultūras centra folkloras kolektīvs “Kukulečka” (vadītāja Žanna Stankeviča), noslēdzot programmas oficiālo daļu. Pēc tās pasākuma apmeklētāji devās ekskursijā, iepazīstot muzeju.

Rīgas Jūgendstila muzejā, kas ir celts 1903. gadā pēc Konstantīna Pēkšēna un Eižena Laubes izstrādātā projekta, ir atjaunots autentisks 1903. gada interjers, sākot no telpu plānojuma līdz pat vissmalkākajai detaļai tā interjerā, piemēram, durvju rokturiem, kas ļauj tā apmeklētājiem justies kā īsteniem pagājušā gadsimtā dzīvojošajiem rīdziniekiem. Par to pārliecinājās arī mūsu pilsētas valsts poļu ģimnāzijas audzēkņi.

 

Ar cieņu,
Svetlana Manohina
Daugavpils Poļu kultūras centra
kultūras pasākumu organizatore
tel.:+371 65439718
www.ckp.lv




Atpakaļ