Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

04-12-2017

1. decembrī Latgales Centrālajā bibliotēkā atcerējās Daugavpils leģendu – rokgrupu ,,Elpa" (VIDEO)


Piektdien, 1.decembrī, Latgales bibliotēkas nozaru literatūras sektorā notika apgāda ,,Jumava” grāmatas ,,Latvijas leģendas” septītā laidiena prezentācija. Grāmatu sēriju “Latvijas leģendas” apgāds “Jumava” velta izcilām vietām, notikumiem un personībām, kas darījušas Latviju lielāku.

Pasākums savāca lielu pulku interesentu, kuru skaitā bija daudz jauniešu. Tas nozīmē, ka ne tikai pieredzes bagāti cilvēki interesējas par notiekošo pilsētas kultūras dzīvē.

Bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Gedžūne ar prieku pastāstīja par  prezentācijas īpašo viesi.

Grāmatas sastādītājs, dzejnieks Pāvils Raudonis uzsvēra to,ka kultūras telpai robežu nav. Viens cilvēks, notikums, objekts spēj popularizēt valsts vārdu tālu aiz tās robežām. Viņa stāstījums par grāmatu sērijas rašanos bija interesants un aizraujošs. Jau plānos ir idejas astotā izdevuma veidošanai, kopā paredzētas 10 grāmatas šajā sērijā.

Nozīmīgu vietu grāmatā ieņem arī Daugavpils leģenda – rokgrupa ,,Elpa”. Tās nosaukums ir zīmīgs, jo grupa pašlaik ir atguvusi otro elpu un nākošgad svinēs savas pastāvēšanas 35. gadadienu. Grāmatas prezentācijas pasākumā piedalījās tās menedžeris Harijs Vucins un jau pirmā grupas sastāva dalībnieks – ģitārists Artūrs Pribilovs. Harijs Vucins, atbildot uz jautājumu, vai ,,Elpa” ir leģenda, aizdomājās, bet apstiprināja šo apgalvojumu.

Pasākuma viesu vidū bija Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis. Tieši viņam pieder ideja par leģendas titula piešķiršanu ,,Elpai”un tās cienīgu atrašanos citu Latvijas leģendu vidū. Daugavpils dome finansiāli atbalstīja grāmatas izdošanu. Šī grāmata kā dāvinājums vispirms tika pasniegta leģendārās grupas pārstāvjiem Harijam Vucinam un Artūram Pribilovam. Septiņas grāmatas tika uzdāvinātas bibliotēkai.

Pasākums beidzās ar grupas slaveno ,,Seno dziesmu”, kas daudziem bija un ir saistīta ar kādām īpašām emocijām un atmiņām.

Pēc prezentācijas klātesošajiem bija iespēja iegādāties grāmatu.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ