Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-11-2017

Baltkrievu kultūras centrā notika svinīgais koncerts „Latvijai”


2017. gada 10. novembrī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika koncerts, veltīts Latvijas Republikas Neatkarības  dienai, kuru sagatavoja BKC darbinieki un radošie kolektīvi.

Ikkgadu Baltkrievu kultūras centrs organizē svinīgu koncertu „Latvijai”, un katru gadu centra radošie kolektīvi izpilda jaunas iemācītas latviešu un latgaliešu dziesmas un dejas, bet scenārijs iekļauj sevī svarīgus datumus Latvijas un Baltkrievijas vēsturē. Šoreiz liela uzmanība tiek pievērsta baltkrievu literatūras klasiķu Jankas Kupalas un Jakuba Kolasa 135. gadadienai, ka arī viņu draudzībai un sadarbībai ar latviešu literatūras klasiķi Raini.

Svinīgais koncerts sākās ar Latvijas valsts himnu, kurš īpaši aizkustinoši skanēja mazās Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolnieces Lolitas Kozlovskas izpildījumā. Koncerta vadītāji Anastasija Lukašenoka un Inessa Kozlovska izlasīja pilsētniekiem apsveikumu no Daugavpils pilsētas domes. Bet tālāk dejas, dziesmas un poētiskie numuri nomainīja viens otru, priecējot skatītājus, kuriem tik tiko pietika vietas viesmīlīgās Baltkrievu mājas ērtā zālē.

Deju ansamblis „Ļanok” izpildīja svinīgu deju „Ručnik”, bet jaunie dejotāji Ksenija Maligina un Arturs Baltruks – ugunīgu deju „Belarusj”. Vokāli instrumentālais ansamblis „Praļeski”, kora kapella „Spadčina”, baltkrievu tautas dziesmu ansamblis „Kupaļinka”, Reginas Rodikovas un Tatjanas Bogdanovas duets izpildīja populāras dziesmas latviešu, latgaļu un baltkrievu valodās. Organiski koncerta programmā iekļaujās Jakuba Kolasa, Jankas Kupalas un Raiņa dzejoļi. Ļoti iedvesmojoši savus dzejoļus par tautas mīlestību lasīja dzejnieki  Staņislavs Volodjko un Pāvels Plotņikovs, deklamēja Teresa Pavlova un Gaļina Sontocka. 

Svinīgais koncerts „Latvijai” Baltkrievu kultūras centrā kļuva par vienu no rudens Baltkrievu kultūras dienas svinēšanas programmas pasākumiem, kuri notiek sadarbībā ar Latvijas Baltkrievu savienību.

    

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ