Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-11-2017

Notika Nikolaja Naumenko autorvakars


2017.gada 3.novembrī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) kārtējo reizi notika literārā tikšanās. Šoreiz notika Nikolaja Naumenko autorvakars un jaunā noveļu un dzejas krājuma “Природа осенью дышала” prezentācija.

Nikolajs Naumenko dzimis 1935. gada Moģiļovas apgabalā daudzbērnu zemnieku ģimenē. Uz obligāto dienestu tika nosūtīts uz Daugavpili, vēlāk viņš atgriezās šajā pilsētā strādāt un dzīvot. Vairāk nekā 30 gadus strādāja par atslēdznieku Lokomotīvju remonta rūpnīcā, strādājot pabeidza arī dzelzceļa tehnikumu. Vienreiz uzrakstījis piezīmi rūpnīcas avīzē “Локомотив”, kuru rediģēja tautietis Zenons Burijs. 1993.gadā viņi kopā kļuva par vieniem no baltkrievu biedrības “Uzdim” dibinātājiem. Pelnītajā atpūtā turpina rakstīt dzeju un prozu.

Latgales krievu rakstnieku asociācija “РУСЛО-Л” izdeva Nikolaja Naumenko noveļu krājumu “Материнское сердце”. Vēl viens noveļu un dzeju krājums nāca pasaulē. Tajā autors atspoguļo smagu pirmskara dzīvi, kara laiku, armiju un ikdienas dzīvi. Autora dzejā skan aizkustinošas bērnu atmiņas, dabas liriskās skices un filozofiskie spriedumi par dzīvi, nostaļģija par Baltkrieviju. Nikolaja Naumenko radošo aizraušanos atbalsta viņa ģimene: sieva, bērni un mazbērni.

Pie apaļā galda, siltā atmosfērā visi, kas sapulcējās, klausījās aizraujošo N.Naumenko stāstu un dzeju. Ar jaunā krājuma iznākšanu sveica BKC vadītāja Žanna Romanovska, metodiķe Marija Pometjko, Baltkrievijas Rakstnieku savienības loceklis Staņislavs Volodjko, dzejniece Anastasija Sazankova, biedrības “Uzdim” locekļi Olga Pavloviča, Tatjana Deņisova, Jevģēnija Guļajeva, Valentīna Anikina, Lilija Volkoviča. Viņi dalījās iespaidiem un stāstījumiem, lasīja Nikolaja dzeju un atzīmēja autora pārsteidzošu pieticību un labvēlīgumu. 

Muzikālu dāvanu autoram un visiem klātesošiem dāvināja dzejnieks un izpildītājs Anatolijs Gallers, kurš izrotāja poētisko palitru ar melodiskām krāsām.

Šajā vakarā notika vēl viens nozīmīgs notikums: biedrības “Uzdim” priekšsēdētāja vietniecei Olgai Pavlovičai tika pasniegts Daugavpils pilsētas domes pateicības raksts par aktīvu sabiedrisku darbību un ieguldījumu Daugavpils kultūras dzīves attīstībā un sakarā ar 60.gadu jubileju. Apsveicam!

Ja cilvēkam ir pilna dzīves pieredze un ir ko atcerēties un ko pateikt pasaulei – to ir jāsaka, jāraksta un jāpublicē. Par to kopīgi vienojās visi vakara dalībnieki Baltkrievu namā. Uz tikšanos!    



Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs

 




Atpakaļ