Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-11-2017

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās


No 13. līdz 17. novembrim Latgales Centrālajā bibliotēkā un tās sešās filiālēs tiks aizvadīta ikgadējā Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ar plašu literāro pasākumu programmu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un dažāda vecuma skolēniem. Šogad ar Ziemeļvalstu rakstnieku daiļdarbu palīdzību tiks risināta tēma “Ziemeļu salas”.

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas ietvaros aicina pamatskolas skolēnus uz literāru pasākumu “Salas Ziemeļvalstīs”. Pasākuma gaitā tiks lasīti fragmenti no Somijas zviedru rakstnieces Marijas Turtšaninovas fantāzijas romāna “Marēsi”, kura darbība risinās valdzinošās, jūras ieskautās salās. Pasākuma dalībnieki atraktīvā veidā iepazīsies ar Ziemeļvalstu salām un palūkosies uz tām gan kā uz fiziskiem objektiem, gan kā uz piederības un izolācijas simboliem.

Vairākās LCB filiālēs tiks piedāvāti pasākumi, kas veltīti izcilās zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes 110 gadu jubilejai. Karlsons, Pepija Garzeķe, Emīls – šie un citi paaudžu paaudzēs iemīļoti tēli aicinās doties aizraujošu piedzīvojumu meklējumos. Atsevišķās bibliotēkās bērni tiks iepazīstināti arī ar somu rakstnieka, Astrīdas Lindgrēnes balvas laureāta, Mauri Kunnasa grāmatu “Bagātību sala”. Pasākumu gaitā paredzēta audioierakstu klausīšanās, multfilmu fragmentu skatīšanās, skaļa lasīšana un interaktīvi teksta izpratnes uzdevumi.

Pilna informācija par Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu piedāvājumu un pasākumu apmeklējuma pieteikšanu Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas programmā.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ